Tillbaka till L300

Sponsrat innehåll

L300 Rengöringsguide: hitta den bästa rengöringen för ansiktet

Att hitta den bästa rengöringen för ansiktet kan vara lättare sagt än gjort. Vissa tycker att ansiktsrengöring är det roligaste steget i hudvårdsrutinen medan andra vill få det överstökat så snabbt som möjligt. Olika hudtyper kan också behöva olika typer av ingredienser. För att göra det lite lättare att hitta en bra rengöring för ansiktet så har L300 satt ihop en rengöringsguide.

Varför ska man använda en rengöring för ansiktet?

Varje dag och natt utsätts huden för yttre påfrestningar och orenheter. Därför är det viktigt att vi tar hand om vår hud varje dag, och rengör ansiktet varje morgon och kväll. När du rengör huden tar du bort orenheter och bidrar till en bra balans mellan fukt och fett i huden. Rengöring kan helt enkelt ses som grunden till en fin och balanserad hud. En väl rengjord hud tar dessutom bättre upp serum och ansiktskrämer.

L300 Rengöringsguide

Hur väljer man bästa rengöringen för ansiktet?

Vilken rengöring som är rätt för dig beror på flera olika faktorer - exempelvis hudtyp, vilken konsistens eller känsla på huden du föredrar och vad du vill att en rengöringsprodukt ska åstadkomma. För dig med torr hud kan en krämig rengöringsmjölk vara att föredra. För dig med fet hy kan en rengöring med salicylsyra vara extra bra. För en djupare rengöring kan man exempelvis använda en peeling som tar bort döda hudceller och ger en fin lyster. L300 tycker att den bästa ansiktsrengöringen är den som rengör utan att torka ut huden, och som hjälper huden att behålla sin rätta fuktbalans och pH-värde. Därför är alla våra rengöringar parfymfria och baserade på fuktgivande ämnen som finns naturligt i huden. För det är klart att en rengöring ska få dig att känna dig både riktigt ren och återfuktad.