Tillbaka till L300

Sponsrat innehåll

Hudvård för nybörjare

Att skaffa sig en hudvårdsrutin kan kännas överväldigande, speciellt om du är nybörjare. Vad ska man egentligen använda, och vad gör alla produkter? Vi går igenom de vanligaste produkterna i en hudvårdsrutin och hur de används. Här är L300s guide till hudvård för nybörjare.

Rengöring

Rengöring för ansiktet har som uppgift att rengöra huden från smuts och smink. Det finns rengöringar som är framtagna för huden och anpassade efter olika hudtyper. Det finns också rengöringar som är anpassade för att ta bort smink. Rengöring kan komma i olika former, som exempelvis mousse, gel och balm. Du väljer det du gillar bäst. L300 Cleansing Mousse är en mild rengöring som inte torkar ut huden. Den innehåller bland annat panthenol (provitamin B5), en ingrediens som lugnar och stärker huden. En toppenprodukt både för för nybörjare och mer rutinerade hudvårdsnördar.

L300 Hudvård för nybörjare

När ska man använda rengöring?

Rengör huden varje morgon och kväll. Huden utsätts för yttre påfrestningar och föroreningar både på dagen och under natten. En rengjord hud tar dessutom bättre upp serum och ansiktskrämer.

Hur används en rengöring?

Fukta ansiktet med vatten och applicera rengöringen med cirkulära rörelser i ansiktet. Skölj därefter av med ljummet vatten. Efter rengöring kan du badda ansiktet torrt med en handduk. För att undvika bakterier kan det vara bra att ha en separat handduk för ansiktet.