Mascaraguide

Vi vet hur svårt det kan vara att hitta den rätta mascaran i en djungel av olika kategorier och namn. Därför har vi gjort det lite enklare för dig genom att skapa denna guide. Den leder dig genom några av de kategorier som frekvent dyker upp. Här tipsar vi om den rätta mascaran för varje tillfälle.

Vårdande mascara för känsliga ögon

Har du känsliga ögon eller bara vill ge lite extra kärlek till dina fransar? Du som är allergisk mot vissa ingredienser bör välja en mascara som är fri från tillsatser, oparfymerad och oftamologiskt testad. Om den är vattenresistent, torkar snabbt och är lätt att ta bort så är det ett plus då känsliga ögon tenderar att vattnas. Vår Hypo Allergenic Mascara har utvecklats just för dessa behov och kan även med fördel användas till dig med kontaktlinser eller korta ögonfransar. 

Stimulerande mascara för starkare fransar

För dig som behöver stärka upp dina fransar, rekommenderar vi att du använder en fransförstärkande mascara. Den vårdar och stimulerar dina fransar samtidigt som du får färg och volym. Leta efter mascaraborstar som är mjuka, då dessa har stor chans att fånga upp alla fransar vilket gör att den berikade formulan når alla strån. Tryck och vrid försiktigt borsten från fransroten och ut för bästa möjliga effekt. Prova gärna Lash Energy Treatment mascara, som finns i svart men även genomskinlig.

mascaraguide-isadora

Extra längd till fransarna

En mascara med fokus på längd är ett perfekt val till vardagssminkningen. Den gör att du kan åstadkomma långa naturliga fransar i ett svep. Denna kategori av mascaror fungerar till de flesta typer av ögonfransar och sätter fransarna i fokus utan att det blir för mycket. Vi rekommenderar att leta efter långa borsthuvuden samt borststrån som separerar fransarna då de kommer åt varje frans och hjälper till att få den där efterlängtade längden. Några favoriter i kategorin är Stretch Lash Mascara och Precision Mascara.

Extra volym till fransarna

Vill du framhäva ögonen med fylliga fransar är en volymmascara din bästa vän. Den har en krämig och elastisk formula vilket gör det enkelt att bygga på lager. Du kan antingen applicera 1-2 lager för en naturlig look eller fler för en glamorös effekt. IsaDoras Volume Lash styler kommer ge dig maximal volym med en borste som har tre olika strålängder. Build-Up Mascara Extra Volume fungerar även för dig som har känsliga ögon.

Vattentåliga mascaror

För dig som vill vara säker på att sminket håller rekommenderar vi en vattenfast mascara. Den går enkelt att ta bort med sminkborttagning men är ett bra komplement vid regniga dagar. Hos IsaDora kan vi rekommendera Big Bold Waterproof Volume Mascara som utöver vattenresistens även ger härlig volym. Borsten är en blandning av långa och korta hårstrån för separerade fransar med intensiv färg. Mascaran är berikad med karnaubavax vilket mjukgör fransarna och gör de fylliga.  

Mascara för aktiva dagar

Ett spännande alternativ är den svett- och fuktresistenta mascaran - Active All Day Wear Mascara som är specialdesignad för aktiva dagar. Den passar både till gymmet eller en extra lång jobbdag. En mix av filmformare ger mascaran en långvarig effekt som håller hela dagen. Borsten är konkavt formad vilket optimerar upptagningen av sminket för att du ska slippa kompromissa med tid i din aktiva vardag.