Hudvård och makeup för dig med oljig hud

Många med fet hud försöker torka ut den, vad som händer då är att huden börjar producera mer olja för att kompensera. Därför behöver du istället välja återfuktande hudvårdsprodukter.

Extra fukt och näring

En oljig hud ser ofta väldigt bra ut precis när man lagt sin makeup, men det kan vara svårt att få sminket att sitta hela dagen utan att huden känns oljig. IDUN Minerals har produkterna som hjälper dig.

Rengör på djupet med peeling

Ge din hud en peeling regelbundet, det djuprengör porerna vilket ger dig renare hud med mindre synliga porer. IDUN Minerals Smoothing Face Scrub är tillräckligt är mild för att användas varje vecka utan att irritera eller skada huden.

En extra boost för huden

Välj ett lätt serum som ger fukt över tid och som snabbt absorberas in i huden. Mineral Intense Moisture Serum innehåller dessutom niacinamid som är IDUN Minerals mirakelingrediens mot bland annat förstorade porer. Serumet använder du som en boost under din dag- eller nattkräm för att ge huden extra fukt och näring.

Oljig hy-767x767

Det perfekta pudret

Istället för att välja en foundation med skimmer eller mycket oljor, välj en som passar en fetare hudtyp och mattar ner. Nordic Veil är en något mattare foundation som är täckande men med naturlig finish och lätt känsla. Nordic Veil appliceras bäst med en makeupsvamp och en droppe räcker till hela ansiktet.

För en naturlig look

För att få sin foundation att sitta bättre kan man applicera ett matt puder över. Ett transparent puder kan vara en fördel för en naturlig look och möjlighet att bättra på under dagen. IDUN Minerals puder Tuva är transparent, fritt från talk och täpper inte till porerna. Pudret är perfekt att ha med sig i väskan som en räddare i nöden.

Makeup som håller hela dagen

Vill du inte bättra på puder under dagen är ”blotting sponge” ett bra knep. IDUN Minerals Dual Sponge är både till för applicering av primer och för att få bort oljig hy under dagen. Den porösa sidan av svampen baddas mot ansiktet och suger upp överflödig olja utan att förstöra makeupen.