Hudvård och makeup för dig med känslig hud eller rosacea

Om du har känslig hud bör du välja produkter med så få ingredienser som möjligt för att inte irritera huden ytterligare. Rena ingredienser, parfymfritt och dermatologiskt testat är det du ska leta efter.

Frisk och balanserad hud

IDUN Minerals hudvårdsserie är utvecklad med noga utvalda ingredienser för att ge en frisk och balanserad hud. Serien passar bra även till den allra känsligaste huden. När du som har känslig hy väljer en ansiktskräm kan det vara bra att tänka på att välja en parfymfri och mild variant. Välj dessutom en sort som är fri från färgämnen och andra onödiga ingredienser.

Se all ansiktsvård från IDUN Minerals.

Känslig hy-767x767

Rekommenderad av Astma & Allergiförbundet

IDUN Minerals puderfoundation är en av få skönhetsprodukter i Sverige som är rekommenderad av Astma & Allergiförbundet. Det är det ett perfekt alternativ för dig med känslig hud. Produkten appliceras bäst med IDUN Minerals kabukiborste och ger en silkeslen känsla på huden.

Visste du att grönt neutraliserar rött?

Om du har en blossande röd hy eller röda utslag kan vi rekommendera att välja en grön concealer. IDUN Minerals gröna concealer Idegran kan du använda under din foundation eller blanda med din puderfoundation.

Ta hand om dina borstar

Att ta hand om sina makeup-borstar är viktigare än vad man tror, speciellt för dig med känslig hud. Välj syntetiska borstar och tvätta dem 1 gång i veckan för att undvika att bakterier samlas. Alla IDUN Minerals borstar är tillverkade av ett syntetiskt material som heter taklon och tvättas rent snabbt och effektivt med IDUN Minerals Brush Cleaner.