Tillbaka till IDUN Minerals

Foundationguide – rätt foundation för din hudtyp

IDUN Minerals har tre olika typer av foundation. En puderfoundation samt två flytande foundations för olika resultat. Alla foundations är fria från parfym, talk, parabener, microplaster, cykliska silikoner samt bismuth. De är även 100% högrenade från nickel och krom vilket annars kan vara allergener. I sortimentet finns även en färgad dagkräm för mycket återfuktning och lätt täckning. Här kommer riktlinjer så du kan hitta den som passar just för dig.

Puderfoundation

Puderfoundation passar alla hudtyper. Känslig hy, obalanserad hy och acnebenägen hy. Om du till exempel har rosacea eller känslig hy och har testat det mesta men inget har fungerat - då är IDUN Minerals mineralpuderfoundation ett bra val för dig. Den innehåller endast fyra nyckelingredienser som även ger ett naturligt solskydd med SPF15. Det är också en av de få makeupprodukterna som är rekommenderad av Asthma Associasion Nordic.

Zinkoxid för antibakteriell effekt

Har du en fet, acnebenägen eller obalanserad hud är IDUN Minerals mineralpuderfoundation även här ett bra val. Den innehåller bland annat zinkoxid som har en antibakteriell effekt på huden. I och med att den inte innehåller talk låter den huden andas hela dagen vilket är optimalt för en acnebenägen hud. Med tanke på att den också är helt oljefri känns denna foundation lätt på huden och motverkar att huden blir glansig.

Finns i 18 olika nyanser

Med puderfoundation kan du bestämma själv vilken täckning du önskar att få. Applicera ett tunt lager för lätt täckning och bygg på med mer foundation för en mer täckande effekt. Med hjälp av vår anpassade kabukiborste som är halva produkten och gjord av det syntetiska materialet taklon, är detta den bästa valet för en den mest känsligaste huden. IDUN Minerals puderfoundation finns i 18 olika nyanser.