Foundationguide – rätt foundation för din hudtyp

IDUN Minerals har tre olika typer av foundation. En puderfoundation samt två flytande foundations för olika resultat. Alla foundations är fria från parfym, talk, parabener, microplaster, cykliska silikoner samt bismuth. De är även 100% högrenade från nickel och krom vilket annars kan vara allergener. I sortimentet finns även en färgad dagkräm för mycket återfuktning och lätt täckning. Här kommer riktlinjer så du kan hitta den som passar just för dig.

Puderfoundation

Puderfoundation passar alla hudtyper. Känslig hy, obalanserad hy och acnebenägen hy. Om du till exempel har rosacea eller känslig hy och har testat det mesta men inget har fungerat - då är IDUN Minerals mineralpuderfoundation ett bra val för dig. Den innehåller endast fyra nyckelingredienser som även ger ett naturligt solskydd med SPF15. Det är också en av de få makeupprodukterna som är rekommenderad av Asthma Associasion Nordic.

Zinkoxid för antibakteriell effekt

Har du en fet, acnebenägen eller obalanserad hud är IDUN Minerals mineralpuderfoundation även här ett bra val. Den innehåller bland annat zinkoxid som har en antibakteriell effekt på huden. I och med att den inte innehåller talk låter den huden andas hela dagen vilket är optimalt för en acnebenägen hud. Med tanke på att den också är helt oljefri känns denna foundation lätt på huden och motverkar att huden blir glansig.

Finns i 18 olika nyanser

Med puderfoundation kan du bestämma själv vilken täckning du önskar att få. Applicera ett tunt lager för lätt täckning och bygg på med mer foundation för en mer täckande effekt. Med hjälp av vår anpassade kabukiborste som är halva produkten och gjord av det syntetiska materialet taklon, är detta den bästa valet för en den mest känsligaste huden. IDUN Minerals puderfoundation finns i 18 olika nyanser.

Flytande foundation med lätt täckning

Flytande foundation Norrsken passar alla hudtyper, speciellt torr hy. Den ger en naturlig lyster och en viktlös känsla redan vid applicering och har en lätt täckningsgrad. Den passar därför perfekt för dig med lite torrare hy.

Återfuktande lingonfröolja och antioxidanter

Norrsken består av högrenade mineralpigment och är berikad med antioxidanten vitamin E samt nordisk lingonfröolja som återfuktar, skyddar och ger naturlig lyster. Applicera gärna Norrsken med IDUN Minerals Liquid foundation brush - en vinklad borste för enkel applicering. Norrsken finns i 18 olika nyanser.

Flytande foundation med täckande effekt

Flytande foundation Nordic Veil passar alla hudtyper, speciellt oljig hy. Den ger en matt finnish och har en hög täckning med ett omedelbart och långvarigt resultat. Formeln är berikad med mineraler och skyddar huden och även gör den vacker och slät.

Vitamin E och äppelfröolja

Nordic Veil består av högrenade mineralpigment berikad med antioxidanten vitamin E samt äppelfröolja som återfuktar, skyddar och ger naturlig lyster. Applicera gärna Nordic Veil med IDUN Minerals Liquid foundation brush eller en makeup sponge. Ett tips är att fukta svampen innan applicering. Nordic Veil finns i 9 olika nyanser.

Färgad dagkräm med mycket lätt täckning

IDUN Minerals Len är en färgad dagcreme som passar alla hudtyper. Den är perfekt för dig som inte egentligen vill använda foundation men önskar en mycket lätt täckning och naturligt resultat. Len är rikligt återfuktande, ger en naturlig lyster och jämnar ut hudtonen. Du behöver inte använda din ordinarie dagkräm under denna produkt.

Intensivt vårdande ingredienser

Den färgade dagcremen innehåller intensivt vårdande ingredienser såsom stärkande oljor från raps, shea och oliv. Den innehåller även högrenade mineraler. Dessutom innehåller Len en kombination av de skyddande antioxidanterna vitamin C och E samt hudens egna fuktbindare glycerin och PCA för en extra fuktboost. Produkten smälter fort in i huden och appliceras enkelt med händerna. Len finns i 6 olika nyanser.

3 enkla steg till att applicera puderfoundation

IDUN Minerals videoguide är skapad för dig som vill ha tips om hur du lättast applicerar puderfoundation.