Tillbaka till IDUN Minerals

Sponsrat innehåll

Så väljer du rätt nyans på foundation

Att välja rätt foundation och rätt nyans som uppfyller alla önskemål kan vara svårt. Men lita på oss. Det finns en perfekt foundation för alla. Här kommer några tips som du kan tänka på.

1. Tänk efter vad du vill ha

Börja alltid med att välja den typ av foundation du vill ha innan du väljer vilken nyans som passar dig bäst. Vill du ha en täckande eller en variant som ger ett naturligt resultat? Matt eller glow? Du väljer.

2. Testa i ansiktet

När du ska välja foundation är det bra om du testar produkten i ansiktet. Börja med lite på käkbenet. Vi rekommenderar att testa minst tre olika nyanser bredvid varandra för att se lättare vilken som passar bäst. Det absolut bästa är att testa den i hela ansiktet för att få en helhetsuppfattning. Undvik händer och armar. Den nyans som du ska välja är den som inte syns alls och som smälter in i huden.

3. Undvik för mörka nyanser

Undvik att välja en foundation i en nyans som är mörkare än din hudton. Dels kommer detta vara svårt att applicera och få ett jämnt resultat samt att det kan bli en nyansskillnad mot halsen.

IDUN-Minerals-Foundationguide

4. Olika nyanser per säsong

Tänk på att din hudton kan ändra färg efter årstid. Det kan därför vara bra att ha två olika nyanser hemma. Dessa kan med fördel blandas för att hitta den perfekta färgen året om.

5. Återfukta först

Kom ihåg att alltid använda en dagkräm under din foundation så att huden är ordentligt återfuktad. En bra bas med dagkräm och gärna primer, får din foundation att hålla bättre.