Fragmin

Fragmin är ett läkemedel som innehåller dalteparin. Det används exempelvis för att behandla eller förebygga blodproppar.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Fragmin?

Fragmin är en medicin som hjälper mot till exempel blodproppar. Den innehåller den aktiva substansen dalteparin. Det är en medicin som injiceras.

Injektion av Fragmin

Det är vanligt att injektionen görs av en läkare eller sjuksköterska. Om du behöver en längre tids behandling kan du själv behöva göra den. I så fall kommer en läkare eller sjuksköterska att visa dig hur du gör. Det följer också med instruktioner i bipacksedeln.

Biverkningar

Precis som alla läkemedel kan Fragmin ge biverkningar. Det är till exempel ganska vanligt att få blåmärken och smärta där du injicerar läkemedlet. Om du får några biverkningar kan du alltid prata med en farmaceut hos oss eller med din läkare.

Andra läkemedel och Fragmin

Vissa läkemedel är inte bra att ta samtidigt som Fragmin. Prata med en läkare eller fråga en farmaceut på apoteket om råd ifall du tar andra läkemedel. Det är extra viktigt att fråga om råd ifall du samtidigt tar smärtstillande läkemedel – även om de är receptfria.

Om du är gravid

Använd Fragmin utan konserveringsmedel om du är gravid. Din läkare eller apotekspersonal kan ge råd till dig som är gravid eller ammar.

Alkohol

Prata med din läkare eller en av våra farmaceuter om du har frågor om alkohol i samband med din medicin.

Köra bil

Fragmin påverkar oftast inte förmågan att köra bil. Kör inte bil om du är osäker.

*Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se*

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Fragmin?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept
Filtrera efter:

Filtrera

Sortering

Visar 27 produkter