Fördelar med EVY solskydd

Vilken solskyddsfaktor ska jag välja?

Det största problemet med SPF är att man inte applicerar tillräcklig mängd eller tillräckligt ofta. Välj solskyddsfaktor utifrån din hudtyp, men också efter breddgrad, hur länge du ska vara ute och beroende på vad du gör. Kom ihåg att solen tar hårt vid kyla och att solen är starkare ju närmre ekvatorn man befinner sig. Skillnaden mellan olika faktorerna är mindre än många tror. SPF 20 ger 95% skydd, SPF 30 ger 96.7% skydd och SPF 50 ger 98% skydd. EVYs solskydd finns i SPF10/20/30/50. SPF 30/50 kids, som kan användas från sex månaders ålder.

Extra vattenfast och mild formula för de minsta

Små barns hud är upp till 5 gånger tunnare än vuxnas hud och deras melaninproduktion är ofta inte lika utvecklad. EVY kan användas från 6 månaders ålder och är extra vattenfast. Skillnaden på barn- och vuxenskyddet är bara den att i vuxenskyddet finns det C vitamin, silke och kollagen tillsatt. Rekommenderas av hudläkare.

Obs. Barn under 1 år bör inte vistas i direkt solljus. Men ibland är det svårt att undvika. Ett tips är att låta barnen hjälpa till att smörja in sig, tex innan man går till förskolan.

EVY- Fördelar med EVY solskydd square

EVY Technology - hållbar solskyddsteknologi

Eftersom aerosolflaskan aldrig öppnas håller sig solskyddet effektivt och hygeniskt tills det är slut. Du behöver aldrig slänga rester utan kan använda produkten till sista droppen. Moussen ger en enkel applicering och upplevs som mycket dryg och hållbar, vilket också är resurssnålt.

Produkterna är extra vattenfasta, lägger sig i hela översta hudlagret istället för att ligga på ytan. Därför rinner inte EVY av i pooler eller hav. Genom våra effektiva solfilter tillsammans med EVY-teknologin kan produkterna dessutom hålla en mycket låg halt av solfilter. Innehåller ej ingredienserna oxybenzone och octinoxate som är förbjudna av vissa myndigheter för att skydda koraller och havsmiljö.

EVYs nya varumärkesambassadör är Annelie Pompe som under flera år använt EVYs produkter i sitt arbete som professionell äventyrare, fridykare och bergsklättrare.

-Jag har testat många solskydd men EVY är det enda som verkligen fungerar när man blir varm eller dyker och behöver ett långvarigt och extra vattenfast solskydd. EVY är effektivt, bra för huden och miljön vilket är extremt viktigt för mig, säger Annelie Pompe.

Lätt mousseformula som skyddar effektivt

EVYs teknologi fördelas i hela det översta hudlagret och bildar en skyddande barriär som efterliknar hudens egna barriärfunktion. Därför har formulan ett långvarigt och extra hållbart skydd. EVYs lätta mousseformula är anpassad för både kropp, ansikte och hårbotten samt läpparna. Skyddet försvinner ej vid bad eller svettning, utan sitter där det ska. Samtidigt som hudens skydds barriär förstärks och får bättre motståndskraft mot tex klor, saltvatten och andra hudirriterande ämnen.

Så använder du EVY

Skaka flaskan och håll den upp och ner. Då blir det enklare att reglera rätt mängd och man undviker att extra gas pyser ut. Gnid moussen mellan händerna till vätskeliknande serum och smörj metodiskt in varje kroppsdel. Det räcker ungefär med en handfull för en vuxen arm. Tänk på att i fuktigt och varmt klimat kan det ta längre tid för moussen att torka. Om du ska ligga på stranden hela dagen är vårt bästa tips att smörja in sig ordentligt på morgonen. Låt torka in innan du badar eller sätter på dig kläder. De flesta av våra solskydd är extra vattenfasta och mycket långvariga men det är viktigt att applicera tillräckligt för att uppnå den faktor som står på flaskan.

Obs! Facemoussen är vattenresistent men ej extra vattenfast som övriga produkter.

EVT Technology awards