Tillbaka till EVY Technology

Sponsrat innehåll

En revolutionerande solskyddshistoria

Svenska EVYs multifunktionella solskyddsmousse är framtagen för att effektivt skydda och vårda huden även i de tuffaste miljöer.

Mer än bara solskydd

Ett solskydd kan tyckas vara en enkel sak. Men förutom att fylla sitt huvuduppdrag, att skydda mot solen, så finns det också krav kring förpackning, hållbarhet och miljö. En många gånger svår uppgift. – EVY är en svensk innovation som gör livet i solen mer säkert, berättar Margret Pinto, vd på EVY.

En lätt mousse som är extra vattenfast

Den lätta moussen absorberas snabbt, vilket underlättar att uppnå den rekommenderade mängden. Produkten går in hudens översta lager utan att lägga sig på ytan och bildar ett skyddande, osmotiskt membran i överhuden. Det ska inte finnas ett överflöd på huden, och du kan svettas eller bada utan att skyddet förminskas. En viktig miljöaspekt är att moussen alltså inte behöver appliceras lika ofta, och rinner inte av i vatten eller när du svettas. De flesta av produkterna är extremt vattenfasta och håller sin SPF-faktor i många timmar om du applicerar korrekt.

Evy-solskyddshistoria-767x767

Solskydd i smart förpackning som passar även känslig hud

Solprodukterna innehåler låg halt av solfilter (tillåten mängd är 25 procent av lösningen inom EU). Därför är produkterna extra milda, rekommenderas till känslig hud och kan användas från 6 månaders ålder. Alla produkter är parfymfria, allergitestade och rekommenderas av såväl hudläkare som Svenska Vitiligoförbundet. Produkterna är förpackade i aerosolflaskor. Dessa behöver aldrig öppnas, vilket gynnar hållbarheten och moussen håller sig fräsch och effektiv till sista droppen. Dessutom behöver aerosol inte konserveringsmedel.

Använd rätt solskyddsfaktor

Vilken faktor du behöver beror på din hudtyp, hur länge huden ska exponeras för solen, vilken tid det är på dagen, UV-index samt aktivitet.

Ljus hud och lång tids solvistelse

Om du har en ljus hudton och har lätt för att få hudirritationer i solen kan man säga att ju högre faktor desto bättre. Generellt kan man säga att ska du vara ute en hel dag bör du använda ett högt skydd.

Även mörk hud behöver solskydd

En vanlig uppfattning är att har man en ljus hudton ska man använda ett solskydd med högt SPF. Men sanningen är att alla bör skydda sig. Även om du inte bränner dig så kan din hy ändå skadas av UVA-strålarna som går längre ner i huden och kan orsaka hudskador samt hudcancer på längre sikt. Även du som mörkhyad kan ha fördelar av högt UVA-skydd eftersom melaninet lätt stimuleras. Därför har många med mörkare hy lättare att få pigmentfläckar.