Eucerin: Om hudens åldrande

I takt med att din hud åldras förändras dess struktur. Elasticitet, fasthet, lyster och motståndskraft försämras och rynkorna blir fler. Försämringen av elasticiteten i kombination med djupa rynkor är ett centralt hudbekymmer för många kvinnor med mogen hud. 

Eucerin HYALURON-FILLER + ELASTICITY-serien är en Anti-Age serie som utvecklats särskilt för att motverka problemen med både förlorad elasticitet och med rynkor. Både dag- och nattcremen i serien innehåller aktiva ingredienser och kraftfulla antioxidanter som främjar återbildandet av kollagen i huden och förbättrar cirkulationen i huden.

Formulan innehåller också en hög halt av hög- och lågmolekylär hyaluronsyra som med synbart resultat fyller ut rynkor. Dessutom innehåller cremen också SPF15 med UVA-filter som ger extra skydd mot solstrålar som kan förvärra rynkor och påskynda hudens åldringsprocess. Produkterna kompletteras med en utjämnande och näringsrika oljan förbättrar hudens elasticitet och gör den mer motståndskraftig.

Alla produkter gör att huden känns fast och mjuk och ser fräsch och vacker ut.

Om Hudens åldrande:

Vår hud börjar åldras när vi är runt 25 år. Orsakerna till hudens allmänna åldrande kan delas in i två kategorier: 

- De inre faktorerna såsom genetiska förutsättningar och rent kronologiskt åldrande. Faktorer som inte kan förändras. 

- De yttre faktorerna som exempelvis hur man utsätter sig för solljus, hur man rengör och sköter om sin hud, vad man äter och liknande. Dessa faktorer kan kontrolleras för att förebygga förtida åldrande av huden.

Kan man förhindra förtida åldrande?

Åldrande är en naturlig process som inte kan undvikas men de synliga tecknen på hudens åldrande kan minskas. Det finns vissa livsstilsval som påverkar huden och aktiverar fria radikaler i kroppen, en process som kallas oxidativ stress. Fria radikaler skadar alla delar av hudcellerna och påskyndar de synliga tecknen på åldrande såsom rynkor, förlust av densitet, elasticitet, lyster och förlust av volym.

Det man kan tänka på för att undvika förtida åldrande av huden är:

1. Undvika omfattande solexponering

Så mycket som 80 % av hudens förtida åldrande är ett resultat av UV-strålarnas skadliga effekterna. När vi utsätts för solljus, även på vintern, exponeras huden för skadlig UV-strålning. Detta kan leda till solbränna, solsveda, ojämn pigmentering, åldrande hud och i värsta fall, till och med hudcancer. För att minska de skadliga effekterna av solen behövs olika typer av solskydd. Vi på Eucerin rekommenderar en bra mix av skydd i form av skugga, kläder, solhatt och kvalitetsprodukter med solskyddsfaktor. Välj ett lämpligt solskydd utifrån din hudtyp, pigmentering och solens intensitet på den aktuella platsen

2. Sluta röka

Kemikalierna och nikotinet i cigaretter utlöser oxidativ stress på samma sätt som föroreningar. Att sluta röka är en viktig del av en holistisk approach för att fördröja hudens allmänna åldrande.

3. Lämplig hudvårdsrutin

Eftersom hudens allmänna åldrande börjar vid 25 års ålder, ska förebyggande åtgärder vidtas så snart som möjligt för att bromsa processen. Att sköta huden med en god hudvårdsrutin bidrar till att minska tecknen på hudens åldrande. 

- Rengöring med en produkt som avlägsnar make-up och smuts utan att påfresta huden, är det första steget. Den ska vara mild och inte torka ut huden. 

- Använd sedan lämpligt ansiktsvatten för att förbereda huden för nästa steg. 

- Om du räknar med att vara i solen under dagen ska du applicera ett effektivt solskydd för ansiktet före vårdprodukten, oberoende av vilket ålderproblem du behandlar. 

- Därefter applicerar du de vårdande produkterna i form av dagcreme, ögoncrem och eventuellt serum eller olja. Vilka produkter som ska användas beror på det huvudsakliga syftet du vill uppnå: minimera rynkor, öka volym, elasticitet eller lyster.

4. Hälsosam mat och dryck

En kost som är rik på frukt och grönsaker är rik på antioxidanter och mikronäringsämnen som kan neutralisera fria radikaler och därmed påverka hudens åldrande så att processen går långsammare. Frisk hud behöver även återfuktning och när du dricker vatten stödjer du hudens återfuktning.

 

Eucerin, senast uppdaterad 2018-12-04

Din sökning på "0" gav {1} träffar