Tillbaka till Eucerin

Sponsrat innehåll

Soltips från Eucerin

Solen är fantastisk och dess strålar är välgörande för både kropp och själ. Men som mycket som är härligt bör det njutas med måtta och på ett smart sätt. Här bjuder Eucerin på några smarta soltips inför sommaren eller solsemestern.

Tips 1

Det finns 5 ställen på kroppen vi ofta glömmer bort att smörja in med solskydd. Har du koll på dem?

  • Handryggen
  • Fotryggen
  • Ryggen
  • Öronen
  • Dekolletaget

Tips 2

Visste du att en normalstor vuxen behöver cirka 35 ml solcreme för att skydda hela kroppen? Är du borta på semester i en vecka ska du göra slut på mer än en flaska solkräm!

Tips 3

Använder du syra som en del av din hudvårdsrutin? Tänk då på att vara rädd om huden och gör gärna ett uppehåll under sommaren. Syran gör nämligen huden extra solkänslig och därmed kan risken för solskador öka under sommaren.

Eucerin-soltips-767x767

Tips 4

Absolut bästa soltipset: Undvik att sola när solen står som högst på himlen, vilket den gör mitt på dagen kl. 11-15. Njut av en paus i skuggan istället.

Tips 5

Solskyddsfläckar på kläderna? Låt huden absorbera skyddet innan du tar på dig kläder för att undvika gula fläckar. Om olyckan ändå är framme, gör så här: Förtvätta utan tvättmedel i 30 grader. Tvätta sedan i normal tvätt med flytande tvättmedel i 30 grader. Flera av Eucerins solskydd innehåller "Anti Stains After Wash" – en formula som ger bättre tvättresultat.

Tips 6

Visste du att barns hud bara är en femtedel så tjock som vuxen hud? Därför är den känsligare för solens skadliga strålar. Använd en hög eller mycket hög solskyddsfaktor (SPF 30-50+) till barn. Välj extra vattenresistent solskydd.

Tips 7

HEV är en typ av strålning som ökar risken för solrelaterat åldrande och pigmentfläckar. Använd därför gärna en solskyddscreme som skyddar mot UVA, UVB och HEV.