Tillbaka till Eucerin

Sponsrat innehåll

Pigmentförändringar under graviditet

Hyperpigmentering orsakas av att hudpigmentet melanin överproduceras och som ett resultat kan mörka fläckar uppstå i ansiktet, särskilt på kinderna, näsryggen, pannan och överläppen. Det är vanligt att dessa mörka fläckar träder fram under men också efter graviditeten.

Varför är det vanligt att gravida drabbas av hyperpigmentering?

Vid en graviditet sker det förändringar i hormonnivåerna. Under graviditeten stimuleras endogena hormoner produktionen av melaninpigment vilket i sin tur leder till uppkomsten av mörka fläckar.

Hur kan jag förebygga och reducera mörka fläckar?

Eucerin Anti-Pigment gravid 1x1 v1

Eucerins hudvårdsserie Anti-Pigment innehåller den aktiva ingrediensen Thiamidol* som verkar effektivt vid pigmentfläckens källa genom att minska melaninproduktionen i huden. Det här är en skonsam men kraftigt verkande ingrediens med 10 års forskning bakom sig och klinisk och dermatologiskt bevisad effekt. *Produkter som innehåller Thiamidol bör sammanlagt användas max fyra gånger per dag.

Använd Anti-Pigment rutinen morgon och kväll med första synliga resultat efter 2 veckor och kontinuerlig förbättring över tid.

Hudvårdsrutin på morgonen

  • Rengör huden noga med en återfuktande DermatoClean Cleansing Gel.
  • Applicera sedan Anti-Pigment Dual Serum som är ett dubbelverkande serum som innehåller koncentrerad Hyaluronsyra och Thiamidol. Den är djupt återfuktande och reducerar effektivt pigmentfläckar med upp till 75% när den kombineras med Anti-Pigment dagcremen.
  • Återfukta sedan huden med den skyddande dagkrämen Anti-Pigment Day SPF 30 som innehåller Thiamidol, SPF 30 samt UVA- och UVB-skydd som skyddar huden mot skadliga strålar.
  • Tips! Om du planerar att vistas mycket i solen kan du i stället byta ut dagcremen till det vårdande och skyddande solskyddet Eucerin Sun Pigment Control SPF50+.

Hudvårdsrutin på kvällen