Tillbaka till Eucerin

Sponsrat innehåll

Med rötterna i historien och blicken mot framtiden

Varumärket Eucerin är en del av Beiersdorf, som grundades 1882 av apotekaren Paul C. Beiersdorf. Redan från början insåg han vikten av att samarbeta med forskare och inledde ett partnerskap med en av dermatologins pionjärer, Paul Gerson Unna. Mixen av forskning och utveckling förkroppsligas idag av varumärket Eucerin.

Eucerins historia

Eucerins historia började med att Dr Isaac Lifschütz i slutet av 1800-talet upptäcker emulgeringsmedlet eucerit som möjliggör att krämer med aktiva ingredienser kan appliceras direkt på huden. Detta medel används idag i nästan alla hudvårdsprodukter på marknaden.

1911 sålde Lifschütz sitt patent till Beiersdorf och började verka inom koncernen som anställd kemist. Eucerin är fortsatt forskningsfokuserat och drivs av ett genuint intresse för hud samt en vilja att hjälpa människor med hudproblem. Stora summor investeras i forskning varje år och det tar ca 5-8 år att ta fram en produkt.

Eucerins produkter är effektiva, snälla mot huden och känns härliga att använda. Varje produkt utsätts för noggranna kliniska tester innan lansering.

Eucerins historia

Modern, innovativ och effektiv

Eucerin Hyaluronfiller Night Peeling & Serum är ett bra exempel på en klassisk Eucerinprodukt – modern, innovativ och effektiv. Den innehåller två aktiva formulas: koncentratet hyaluron serum som reducerar fina rynkor samt ett peelande AHA-komplex som främjar cellförnyelse. Tack vare förpackningen med två cylindrar som separerar de aktiva ingredienserna, är formulan nyblandad vid varje applikation vilket ger hög effekt

Tillsammans ger ingredienserna en dubbel anti-age-effekt och slätare hud med lyster. Eucerin Hyaluronfiller Night Peeling & Serum ska användas efter noggrann rengöring och innan nattcreme appliceras. Produkten kan med fördel kombineras med övrigt hyaluronfiller-sortiment samt serien Eucerin DermatoCLEAN. Eucerin säljs bara på apotek, där kunskapen om kundernas behov är störst och kunden har möjlighet att fråga utbildad butikspersonal.