Tillbaka till Eucerin

Sponsrat innehåll

Har du mörka fläckar kvar efter akne?

Post-inflammatorisk hyperpigmentering är de platta röda, rosa-lila eller bruna fläckar som uppstår efter en inflammation i huden. Tillståndet är vanligt och förekommer oftast efter akne eller finnar har läkt. Eucerins hudvårsdserie Dermopurifyer Oil innehåller aktiva ingredienser speciellt framtagen för oljig och aknebenägen hud och en ny produkt-duo som effektivt arbetar mot just post-inflammatorisk hyperpigmentering.

Produktduon i Dermopurifyer ger synliga resultat redan efter två veckor

Akne och envisa finnar kan lämna efter sig mörka fläckar på huden som kan ta allt mellan två månader upp till flera år att bli av med, fram tills nu. Eucerin har hittat ett effektivt och skonsamt sätt att reducera och förhindra postinflammatorisk hyperpigmentering med. Ett trippelverkande serum som innehåller Thiamidol samt en skyddande dagkräm som innehåller SPF 30. De första synliga resultaten kan du se efter bara två veckor, därefter ger produkterna en kontinuerlig förbättring av huden över tid. För förbättrad effektivitet, bör Triple Effect Serum och Protective Fluid dagkrämen användas i kombination.

Eucerin - Har du mörka fläckar kvar efter akne?

Vad är postinflammatorisk hyperpigmentering?

Som namnet antyder uppstår postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH) efter en skada eller inflammation i huden. PIH är de platta fläckarna som uppstår efter att akne eller finnar läkt ut. De röda eller brunaktiga märkena som blir kvar orsakas av pigmentering och kallas postinflammatorisk hyperpigmentering – postinflammatorisk på grund av att de uppstår efter att själva inflammationen (finnen) har försvunnit. Solexponering kan också göra hudfläckarna mörkare och förlänga tiden de tar att blekna.