Har du mörka fläckar kvar efter akne?

Postinflammatorisk hyperpigmentering är de platta röda, rosa-lila eller bruna fläckar som uppstår efter en inflammation i huden. Tillståndet är vanligt och förekommer oftast efter akne eller finnar. Eucerins hudvårsdserie Dermopurifyer Oil innehåller aktiva ingredienser speciellt framtagen för oljig och aknebenägen hud samtidigt som den arbetar effektivt mot postinflammatorisk hyperpigmentering.

Ny produktduo i Dermopurifyer serien ger synliga resultat redan efter två veckor

Akne och envisa finnar kan lämna efter sig mörka fläckar på huden som kan ta allt mellan två månader upp till flera år att bli av med, fram tills nu. Eucerin har hittat ett effektivt och skonsamt sätt att reducera och förhindra postinflammatorisk hyperpigmentering med. Ett trippelverkande serum som innehåller Thiamidol samt en skyddande dagkräm som innehåller SPF 30. De första synliga resultaten kan du se efter bara två veckor, därefter ger produkterna en kontinuerlig förbättring av huden över tid. För förbättrad effektivitet, bör Triple Effect Serum och Protective Fluid dagkrämen användas i kombination.

Eucerin - Har du mörka fläckar kvar efter akne?

Vad är postinflammatorisk hyperpigmentering?

Som namnet antyder uppstår postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH) efter en skada eller inflammation i huden. PIH är de platta fläckarna som uppstår efter att akne eller finnar läkt ut. De röda eller brunaktiga märkena som blir kvar orsakas av pigmentering och kallas postinflammatorisk hyperpigmentering – postinflammatorisk på grund av att de uppstår efter att själva inflammationen (finnen) har försvunnit. Solexponering kan också göra hudfläckarna mörkare och förlänga tiden de tar att blekna.

Hur kan man reducera och förhindra att dessa mörka fläckar uppstår?

Eucerin har utvecklat två revolutionerande produkter som reducerar ihärdiga märken efter akne och förbygger att de återuppstår. Första synliga resultat inom bara två veckor och ger kontinuerlig förbättring över tid.

Eucerin Dermopurifyer Tripple Effect Serum

Innehåller aktiva ingredienser och Thiamidol - en patenterad ingrediens som effektivt reducerar fläckar och märken orsakade av akne (postinflammatorisk hyperpigmentering eller PiH) och förebygger att de återkommer. Serumet innehåller även salicylsyra som reducerar blemmor och finnar och håller fet hud under kontroll samt Licochalcone A som lugnar huden. Använd morgon och kväll.

Trippelverkande serum för aknebenägen hud

Reducerar mörka fläckar efter PIH, och motverkar att de uppkommer. Arbetar effektivt med att motverka finnar och blemmor. Ger en långvarig nedmattande effekt.

Effektiv dagkräm som motverkar finnar

En parfymfri dagkräm som hjälper till att förhindra uppkomsten av mörka fläckar med SPF30 UVA/B-skydd. Innehåller Decanediol som förbygger finnar och blemmor. Dagkrämen ger en långvarig matt finish med ingredienser som har talgreglerande effekt. Applicera på morgonen eller vid behov.

Enkel 3-stegs hudvårdsrutin med Eucerins Dermopurifyer

Eucerin tipsar om en effektiv hudvårdsrutin i tre steg speciellt framtagen för oljig och aknebenägen hud. Rutinen fungerar lika bra på morgonen som på kvällen.

1. Rengörande produkter för oljig och aknebenägen hud

Eucerin Dermopurifyer Gel Cleanser: Doftfri ansiktstvätt med 6% ampho-tensider som avlägsnar överskott av talg samtidigt som den tar bort smuts och smink, utan att täppa till porerna. Eucerin DermoPurifyer Scrub: Effektiv peeling för ansikte och kropp med porförfinande mikropartiklar som öppnar upp igentäppta porer. Eucerin Dermopurifyer Toner: Antibakteriell ansiktstvätt med 2% mjölksyra som skonsamt rensar porer, hämmar bakterieutvecklingen och rengör huden på djupet.

2. Vårdande produkter

Eucerin Dermopurifyer Adjunctive Soothing Cream: Vårdande ansiktskräm för irriterad och torr hud som genomgår medicinsk aknebehandling. Krämen är intensivt återfuktande och lugnar en irriterad hud. Eucerin Dermopurifyer Mattifying Fluid: Mattgörande ansiktskräm för oljig och aknebenägen hud som effektivt motverkar finnar och blemmor på djupet utan att täppa till porerna.

3. Behandla

Eucerin DermoPurifyer Skin Renewal Treatment: Kemisk peeling med (AHA-, BHA- och PHA-syror) som rensar porer och finnar samt stödjer hudförnyelser för en renare och jämnare hud. Speciellt bra tilläggsprodukt vid hormonella förändringar som följer menscykeln.