Actinic Control - solskydd med SPF 100

Sverige har en av världens högsta förekomst av hudcancer och solens UV-strålning är den största riskfaktorn vi själva kan påverka. Solskydd kan därför vara avgörande för att förebygga sjukdom. Nu lanserar Eucerin sin första medicintekniska produkt någonsin: Actinic Control SPF 100. Solskyddet förebygger aktinisk kreatos och icke-melanom hudcancer. Det passar även för den som behöver ett extra högt solskydd som är lätt att applicera, utan att kladda.

Njut av solen på ett säkert sätt

Visst är det härligt att njuta av solens värmande strålar. Men precis som med mycket annat härligt är det klokt att njuta av solen på ett säkert sätt. Många vet att det bästa sättet att skydda sig från solen är att ha på sig skyddande kläder och en solhatt eller keps, men det är också viktigt att kombinera klädsel med ett bra solskydd. Gärna ett som är lätt att applicera, inte kladdar och som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar.

Actinic Control SPF 100

Eucerins nya solskydd med extra hög solskyddsfaktor riktar sig främst till personer med ytliga hudförändringar, så kallade aktiniska keratoser, och icke-melanom hudcancer. Men det fungerar lika bra för den som har ett särskilt behov av att skydda sin hud och särskilt exponerade områden som ansikte, huvud och näsa.

Flaska med Eucerin solskydd med solskyddsfaktor 100. Foto.

Så använder du Eucerin Actinic Control SPF 100

Solskyddet appliceras med fördel på morgonen och kan återappliceras flera gånger under dagen. För den som endast vill använda produkten på mycket exponerade områden går det utmärkt att kombinera Actinic Control SPF 100 med exempelvis Sun Dry Touch SPF 50+, Eucerins kladdfria och och sandavvisande solskydd för kroppen.

Fler solskydd från Eucerin

Fem tips för en solsäker sommar

  1. Skydda dig med kläder, hatt eller keps.
  2. Applicera rikligt med solskydd innan huden exponeras för solljus och återapplicera sedan regelbundet under dagen, särskilt efter bad och handdukstorkning så att huden fortsätter att skyddas mot solens skadliga strålar.
  3. Använd rätt mängd. Mängden som behövs för att smörja in hela kroppen motsvarar ungefär en handfull. Glöm inte att smörja in fötter, händer, rygg och baksidan av armarna!
  4. Undvik solen när den är som starkast, mellan kl. 11 – 15.
  5. Stanna inte för länge i solen och använd ett solskyddsmedel som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar.