Tillbaka till Ellen

Sponsrat innehåll

Addera probiotika till underlivet

Många känner inte till att probiotika finns naturligt i ett friskt och fertilt kvinnligt underliv. Ännu mindre att det är en viktig bidragande faktor till en god intimhälsa. Därför tänkte vi reda ut vad probiotika är och varför du bör addera det i din intimvårdsrutin. Låt oss börja!

Probiotika – underlivets väktare

Probiotika är ett samlingsnamn för levande mikroorganismer, oftast bakterier, som när de tillsätts till kroppen ger en hälsofrämjande effekt. Därför kallas de ibland för goda bakterier. I kroppen finns de både i magen, munnen och i det kvinnliga underlivet. I underlivet består probiotikan främst av mjölksyrabakterier som balanserar bakteriefloran och ser till så att skadliga bakterier inte börjar växa. Man skulle kunna säga att de fungerar som underlivets väktare. Minskar mjölksyrabakterierna i antal, så klarar inte underlivet av att stå emot anfall från skadliga bakterier lika bra, vilket kan orsaka obalans och besvär.

Då bör du addera probiotika

Under vissa faser i livet kan underlivets skyddande mjölksyrabakterier minska i antal, vilket kan orsaka obalans. Det är inte alltid man vet varför mjölksyrabakterierna i underlivet minskar men det är vanligt att det sker i samband med: • Mens • Graviditet • Klimakteriet • Antibiotikabehandling • Överdriven underlivshygien

Ellen Addera probiotika till underlivet