Desolett och Desolett 28

Desolett och Desolett 28 är receptbelagda p-piller som förhindrar dig från att bli gravid.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Desolett och Desolett 28?

Desolett och Desolett 28 är receptbelagda p-piller som innehåller två olika kvinnliga könshormoner. Ett östrogen, etinylestradiol och ett gulkroppshormon, desogestrel. Desolett tillhör de preventivmedel som kallas lågdos på grund av de små mängderna av hormoner som tabletterna innehåller.

Desolett

Förpackningen med Desolett innehåller 3 eller 13 tablettkartor med 21 tabletter. När kartan är slut ska du inte ta några tabletter de kommande 7 dagarna.

Desolett 28

Förpackningen innehåller 28 tabletter. Här innehåller de 21 första tabletterna hormoner och de 7 sista tabletterna är hormonfria. Om du tar detta läkemedel behöver du inte ha något tablettuppehåll.

Vilka biverkningar kan man få av Desolett?

Vanliga biverkningar av läkemedlet är nedstämdhet, viktökning, illamående, huvudvärk och ömma bröst. Detta kan som med andra läkemedel variera från person till person. Om du får allvarliga symtom behöver du kontakta din läkare.

Desolett i samband med andra läkemedel

Om du tar andra läkemedel behöver du tala om det för din läkare eller barnmorska. Effekten av Desolett kan påverkas av andra mediciner.

Kan jag ta Desolett om jag är gravid?

Om du är gravid eller ammar ska du inte ta Desolett. Prata med din läkare eller en av våra farmaceuter om du har frågor.

Dosering av Desolett

Det är viktigt att du följer den dosering som din läkare eller barnmorska rekommenderat för dig. Kom ihåg att ta tabletten ungefär samma tid på dygnet varje dag. Svälj den med lite vatten. Under de dagar du inte tar tabletter med hormoner får du ofta en bortfallsblödning likt en menstruation, men detta kan också variera från person till person.

Bilkörning

Desolett påverkar inte din förmåga att köra bil.

Läs mer om p-piller

Läs våra tips och råd om p-piller. Här hittar du svar på flera vanliga frågor om preventivmedlet.

Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Desolett och Desolett 28?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept