Tillbaka till Dermalogica

Sponsrat innehåll

Ung problemhud

Finnar kan vara svåra att behandla, men här kommer lite tips och råd samt rekommendationer på produkter från Clear Start, Dermalogicas produkter för ung hud.

Vad orsakar tonårsfinnar?

Finnar beror i allmänhet på generna i kombination med hormoner. Det är i puberteten som finnarna trivs bäst. Övergången från barn till vuxen sker i puberteten, då hormoner rusar runt i kroppen. Det är de manliga könshormonerna (androgenerna) som får finnarna att blossa upp. Både pojkar och flickor har manligt könshormon i blodet.

Dermalogica Ung problemhud Clear Start

Varför är finnar ett sådant stort problem?

Det är vanligt och normalt att man som ung drabbas av finnar och dessvärre inte allt för sällan i sådan utsträckning att utseendet påverkas väsentligt. Det kan leda till mobbning, stress, depression och låg självkänsla. Som tur är stabiliseras hormonläget efter puberteten och problemet med finnar minskar eller försvinner helt.

Hur behandlar jag finnar?

Börja med att koncentrera dig på att öppna de tilltäppta porerna, minimera bakteriemängden och minska talgproduktionen. Noggrann rengöring och fukttillförsel morgon och kväll är en bra start. Dessutom bör man behandla med hudvårdsprodukter som motverkar att porer täpps till, som hämmar bakterier och dämpar överskottsfett samt lugnar inflammation.

Tänk på:

• Undvik portilltäppande (komedogena) ingredienser, som kan förvärra finnar. • Hjälp känslig hud med lugnande, kylande ingredienser och en tvålfri rengöring som Breakout Clearing Foaming Wash. • Använd en exfoliering regelbundet, såsom Breakout Clearing Liquid Peel i stället för alkoholbaserade ansiktsvatten, vilka kan avlägsna nödvändiga oljor på huden och orsaka en ökad talgproduktion. • Punktbehandla med en snabbverkande produkt som Breakout Clearing Booster som renar porer och tar bort aknetriggande bakterier på bara 15 minuter. • Återfukta huden med en svalkande, mattgivande fuktgel Cooling Aqua Jelly • Drick vatten i stället för sockerhaltiga drycker och överdrivna mängder mjölk. • Undvik att använda sköljmedel vid tvätt av sängkläder. Sköljmedel är ofta tillverkade av djurfett (isterflott) och innehåller artificiella parfymämnen. Detta kan orsaka hudirritation och täppa till porer. • Undvik att rengöra huden med för varmt vatten och tuffa tvålar. Undvik också att skrubba huden. Var alltså snäll mot huden – annars börjar den producera mer fett för att balansera uttorkning/irritation. • Besök en hudterapeut för råd om huden och gör med jämna mellanrum en ansiktsbehandling. Att starta tidigt med bra hudvårdsrutiner kan bidra till en frisk hud på längre sikt.