Tillbaka till Dermalogica

Sponsrat innehåll

Vad är Skin cycling?

Något som blivit populärt på senaste tiden är Skin cycling. Kanske har du redan hakat på trenden eller så är du nyfiken på vad den innebär och om du bör testa skin cycling?

Vad är Skin cycling?

Skin cycling bygger på problemet med hudirritation som vissa upplever när de börjar använda kraftfulla produkter som innehåller AHA- eller BHA-syror och retinol. Genom att introducera dessa aktiva produkter vissa dagar i veckan och lägga till några återhämtningsdagar för att förhindra uttorkning, irritation och reaktioner på huden, så kan dessa problem undvikas och man får ett finare resultat på sikt. På Dermalogica förespråkar vi oftast en gradvis introduktion av avancerad hudvård och på så sätt är skin cycling ett bra koncept för att förhindra hudirritation. Men alla är olika och är din hud tåligare så är denna invänjningsrutin inte helt nödvändig.

Dermalogica Skin cycling

Skin cycling för nybörjare

Grundtanken med denna rutin är att introducera en exfoliering/peeling dag ett och sedan en retinolprodukt dag två. De följande två dagarna fokuserar du på att återfukta och lugna huden, det vill säga använd inga kraftfulla produkter. Du upprepar sedan denna veckocykel.

  • Exfoliering
  • Retinol
  • Fukt
  • Fukt

Skin cycling för den mer avancerade

För att avancera din rutin rekommenderar vi att du ökar på dina dagar med användning av syror eller retinol inom din veckocykel men behåll en vilodag emellan.

Skin cycling är inte för alla

Det största problemet med trenden skin cycling är att den försöker ge en lösning som ska passa alla. Men din hud är unik och behöver produkter som passar just dig. Många väljer och köper kanske också produkter baserat på rekommendation från en vän eller influencer. Men något som passar någon annans hud bra kanske inte passar just din hud.

Få råd från ett proffs

När det gäller att uppnå resultat kan inget slå råden från en professionell hudterapeut. Låt en hudterapeut analysera din hud och rekommendera en personligt skräddarsydd hudvårdsrutin för bästa resultat.