Daylette

Daylette är ett p-piller av kombinationstyp som används för att förhindra graviditet. Läkemedlet finns endast på recept.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Daylette?

Daylette är ett preventivmedel som innehåller två olika kvinnliga könshormoner. Läkemedlet innehåller både etinylestradiol och drospirenon.

Varje tablettkarta innehåller 28 tabletter avsedda för 4 behandlingsveckor. De 24 vita tabletterna avsedda för de första tre veckorna innehåller hormoner och de 4 gröna tabletter avsedda för den fjärde veckan är hormonfria och är så kallade placebotabletter.

Vilka biverkningar kan man få av Daylette?

Några vanliga biverkningar är humörsvängningar, huvudvärk, oregelbunden menstruation, illamående och bröstsmärtor. Biverkningarna kan variera från person till person, vissa får inga biverkningar alls. Om du upplever avvikande symtom, behöver du ta kontakt med din läkare.

Daylette i samband med andra läkemedel

Om du tar andra läkemedel behöver du tala om det för din läkare eller barnmorska. Effekten av Daylette kan påverkas av andra mediciner.

Kan jag ta Daylette om jag är gravid?

Om du är gravid eller ammar ska du inte ta Daylette. Prata med din läkare eller en av våra farmaceuter om du har frågor.

Dosering av Daylette

Som med andra läkemedel är det viktigt att du följer de anvisningar som din läkare eller barnmorska rekommenderat för dig. Tabletten ska tas vid ungefär samma tid varje dag tillsammans med lite vatten. Om du är allergisk mot jordnötter eller soja ska du inte ta detta läkemedel.

Bilkörning

Daylette har ingen märkbar påverkan på din bilkörning.

Läs mer om preventivmedel

Läs våra tips och råd om preventivmedel. Här hittar du svar på flera vanliga frågor om preventivmedlet.

Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Daylette?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept