Tillbaka till Cetaphil

Sponsrat innehåll

Så hanterar du 5 vanliga orsaker till torr hy

I motsats till vad många tror, kan även torr hud vara frisk och sund. Torr hy behöver extra omvårdnad och fukt, men den är fortfarande frisk. Men om din hud är extremt torr kan det ha andra orsaker. Frågan är alltså vad det är som faktiskt orsakar torrheten.

1. Ålder

I takt med att vi blir äldre blir huden tunnare och torrare på grund av hormonella förändringar. Eftersom vi inte kan skruva tillbaka tiden är det bästa sättet att hjälpa huden att återfukta den varje morgon och kväll.

Kom ihåg halsen när du smörjer in ansiktet. Även om du inte behöver en separat produkt för det området (ansiktskrämen fungerar lika bra) är det viktigt att återfukta halsen för att förebygga linjer och rynkor som är mer synliga på torr och mogen hud.

Cetaphil sa-hanterar-du-5-vanliga-orsaker-till-torr-hy-V1

2. Väder och klimat

Att bo i ett torrt klimat kan påverka hudens fuktnivå negativt. Ett sätt att motverka detta är att bära löst sittande kläder i naturligt material och att överväga att ha en luftfuktare hemma,. Att ofta vistas i kyla och blåst kan också tära på huden. Se till att använda fuktkräm för torr hud varje dag, och inte bara i ansiktet – tänk på att återfukta kroppen också.

3. Simning och bad

Att riva av tjugo längder i bassängen före frukost kanske gör underverk för hjärt-kärlsystemet, men samtidigt kan allt vatten, ironiskt nog, göra huden torr. Det beror på att bassängvattnet har behandlats med klor, som kan torka ut huden. Duscha alltid av dig och smörj med fuktkräm när du har gått upp ur bassängen. Lotioner och krämer med ingredienser som avokadoolja gör huden mjukare som till exempel Cetaphil Facial Lotion och Cetaphil Moisturizing Lotion.