Tillbaka till Cetaphil

Sponsrat innehåll

5 tecken på känslig hud

Känslig hud kan visa sig på olika sätt som en reaktion på ett antal triggers. Det betyder att behovet av hudvård för känslig hud kan vara väldigt olika från person till person. Cetaphil är kliniskt bevisad att skydda mot alla fem tecken på känslig hud.

Tecken på känslig hud

Med hjälp av vårt fokus på vetenskap och forskning inom dermatologi har vi identifierat 5 tecken som är vanliga hos personer med känslig hud. För att se till att du som har känslig hud får tillgång till produkter som passar den känsliga huden är våra produkter formulerade för att skydda mot dessa 5 tecken på känslig hud.

1. Torrhet

Torr hud orsakas ofta av en försvagad hudbarriär, vilket leder till att huden får svårare att behålla vätska och känns sträv.

Cetaphil 5-tecken-pa-kanslig-hud-V1

2. Irritation

Rodnad, klåda, brännande och stickande känsla, samt allmän irritation är några av de vanligaste besvären vid känslig hud.

3. Strävhet

Flagig, livlös, flammig eller ojämn hudstruktur påverkar hudkvaliteten överlag och kan leda till både obehag och besvär.

4. Stramhet

Den obehagliga känslan av spänd och ansträngd hud är en tydlig indikation på att huden saknar tillräckligt med fukt.

5. Försvagad hudbarriär

Du som lider av känslig hud har ofta en tunn eller försvagad hudbarriär som gör att irriterande ämnen lättare tränger ner i huden.