Cerazette

Cerazette är ett p-piller som innehåller den aktiva substansen desogestrel. Läkemedlet används för att förhindra oönskad graviditet.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Cerazette?

Cerazette är ett p-piller som kan skrivas ut på recept för att förhindra oönskad graviditet. Det innehåller den aktiva substansen desogestrel som är ett gestagen och ett kvinnligt könshormon. Till skillnad mot kombinerade p-piller innehåller Cerazette inte östrogen.

Kan man få biverkningar av Cerazette?

Som de flesta p-piller kan Cerazette ge olika biverkningar. Några av de vanligaste är humörsvängningar, nedstämdhet, minskad sexlust och viktuppgång.

Alternativ till Cerazette

Det finns andra p-piller med samma innehåll och effekt som cerazette. Dessa är bland annat Gestrina, Desogestrel Orifarm, Desogestrel Sandoz och Desogestrel STADA.

Cerazette i samband med andra läkemedel

Effekten av cerazette kan påverkas om du tar andra läkemedel. Prata därför med din läkare om du använder andra mediciner.

Dosering

Följ den dosering som din läkare eller barnmorska angett. Tabletterna bör tas ungefär samma tid varje dag och sväljas med vatten.

Kan jag ta Cerazette om jag är gravid?

Undvik att ta Cerazette om du är eller tror att du är gravid

Bilkörning

Cerazette har ingen negativ påverkan på din förmåga att köra bil.

*Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se*

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Cerazette?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept