Tillbaka till Bobbys Hair Care

Sponsrat innehåll

Leave In Conditioner + Heat Protection

Är värmeskydd verkligen så viktigt..? Svar ja!

I den här artikeln ska vi förklara varför, vad värmeskyddet gör, och hur du ska använda värmeskydd för att på bästa sätt undvika onödigt slitage på håret. Att använda solskyddsfaktor på huden för att skydda huden från att brännas och skadas av solen är för många en självklarhet.

Ett värmeskydd för håret kan liknas vid detta. För precis som huden behöver skyddas mot att brännas av solen, så behöver håret ett skydd för att inte brännas vid användning av värmeverktyg. Användning av olika värmeverktyg utan att använda värmeskydd gör att håret slits snabbt – och i värsta fall bränns så pass att det går av.

Bobbys Hair Care Leave in heat prot

Men vad gör ett värmeskydd då?

Ett värmeskydd bildar en skyddande barriär kring håret. Denna barriär/film fördelar värmen jämnt och bromsar värmeledningen. Du minimerar alltså värmens direkta exponering på håret. Om du skippar värmeskyddet kan värmen också bryta ner de keratinbindningar som annars ökar hårets styrka och elasticitet. Kortfattat så behöver du alltså använda värmeskydd för att skydda håret från att brännas, skadas och gå av vid användning av värmeverktyg.

Så här använder du ditt värmeskydd för bästa resultat

Först och främst: applicera alltid ett nytt lager värmeskydd vid varje nytt möte med ett värmeverktyg för optimalt skydd. Precis som att du applicerar mer solskydd efter ett dopp i havet, så behöver även ett värmeskydd för håret appliceras vid nya tag med värme.

Vill du ha ett värmeskydd som ger både ett effektivt skydd och vårdar samt återfuktar ditt hår samtidigt?

Bobbys Leave In Conditioner är en produkt med flera funktioner, den är nämligen en balsamspray och ett värmeskydd i ett! Produkten är unik i sig, och är en av våra bästsäljare. Vi förstår varför, då den inte bara erbjuder ett värmeskydd upp till 230 grader, utan fungerar även som ett leave-in balsam för hår som vill ha extra vård och omsorg. Den innehåller reparerande, mjukgörande och återfuktande proteiner, och fungerar i såväl handdukstorkat som torrt hår. Denna balsamspray fungerar utmärkt för dig som inte vill välja mellan det viktiga värmeskyddet, och den där extra återfuktningen för håret.