Tillbaka till Björn Axén

Sponsrat innehåll

Vårda ditt hår med inpackning

Under vinterhalvåret upplever många problem med torrt och statiskt hår. När fuktnivån sjunker blir det extra viktigt att underhålla håret med vårdande inpackningar, men vad gör egentligen inpackningar och hur skiljer de sig åt från till exempel balsam? Läs Björn Axéns guide om inpackningar!

Vad gör inpackningar och hur verkar produkten?

Det finns många olika typer av inpackningar, men vad de har gemensamt är att de vårdar och återfuktar håret. När du schamponerar håret så öppnar du upp hårstråets yttre fjällskikt. Inpackningar fungerar på så sätt att de hjälper hårstrået att stänga fjällskiktet igen, men väldigt långsamt. Den långsamma processen gör det möjligt för fukten i inpackningen att tränga sig in djupare, ända in till hårstråets kärna så att hårfibrerna där blir återfuktade och på så sätt håller sig starka.

1000x1000 Bjornaxen Moisture Formula Hairmask

Varför ska jag använda hårinpackning och vad händer om jag inte gör det?

När håret är skadat påverkas hårstrånas yttre skikt. En bra inpackning reparerar detta genom att verka som ett slags spackel som hjälper till att stärka håret. Om du inte använder inpackning kan håret spricka och gå sönder vilket leder till att hårstrået är öppet ända in till proteinkedjorna i hårstråets kärna. Låter man det bara vara och håret inte får möjligheten att repareras eller återfuktas torkar de ut vilket leder till att håret till slut går av. Därför är det viktigt att du kontinuerligt tar hand om ytskiktet och att du ser till att tillsätta fukt och näring. Då håller sig håret perfekt.

  • Tips och råd banner, Se erbjudanden