Tillbaka till Björn Axén

Torrschamposkola

Annica Carlander är Hairdresser på Björn Axén och hon är också en aktiv medlem i Research and Development-teamet. Här presenterar hon Björn Axéns torrschamposkola.

Tre enkla steg för bästa effekt

  • Börja alltid med att skaka flaskan så att pulvret och sprayen blandar sig.
  • Det är bra att spraya kring hårfästet och i benan. Om du vill kan du dela upp håret och spraya i hela hårbotten.
  • Det är lagom att hålla flaskan på cirka 20 centimeters avstånd från håret. Vänta någon minut efter applicering och sedan borstar eller rufsar du igenom håret så att överbliven formula, som inte sugits upp, faller ur.

    När ska man använda torrschampo?

  • Vissa använder torrschampo i förebyggande syfte direkt efter hårtvätt när håret är torrt. Vissa sprayar i det dagen innan tvätt för att klara en dag till och vissa använder det varje dag. Allt beroende på hårtyp och behov. Prova dig fram!

Björn Axén Torrschamposkola

Vad ska man tänka på?

  • När du har sprayat i torrschampot - lämna det inte bara, du är inte klar! Du ska inte heller rufsa runt i håret direkt, utan du måste vänta en liten stund.
  • Du bör borsta eller massera i håret för att fördela torrschampot jämnt, men vänta någon minut så att torrschampot hinner göra sitt jobb och suga upp fettet. Det är ofta därför många upplever torrschampo som vitt till en början, när du precis har sprayat i det. Det är alltså innan formulan har kickat igång och fått göra sin grej.
  • När du sedan tvättar håret är det viktigt att du schamponerar ordentligt, gärna två gånger, för att få bort orenheter från hårbotten och förbereda för nya produkter.

Vad kan man mer använda torrschampo till?

Håruppsättningar

Torrschampo är en jättebra produkt att använda när du ska sätta upp håret! Spraya då gärna i hela längderna, t ex när du vill göra en knut och önskar en sådan där perfekt, stökig look.

För ökad stadga och volym

Torrschampo kan också vara bra att använda om man har ett väldigt glansigt och glatt hår som är svårt att få styr på. Jobba med torrschampot i hårbotten för att få stadga och volym där. För bästa resultat benar du upp håret ordentligt och sprayar lika mycket av produkten överallt. Glöm inte att massera eller borsta hårbotten efter en stund för att få bort överbliven produkt. För en stökig, surfig känsla sprayar du lätt på längderna, gärna med en kombinerat torrschampo- och texturspray, och formar och trycker fram lite fall och rörelse.

Styling med värmeverktyg

Man kan också använda torrschampo i samband med att man lockar och plattar sitt hår. Det viktigaste att tänka på när man använder värmeverktyg är att grunda med ett värmeskydd för 220 grader, som Heat Styling Protection från Björn Axen. Spraya värmeskyddet i hela håret och använd din platt- eller locktång för att styla den frisyr som du önskar. Spraya sedan torrschampo i hårbotten för att få stadga och volym samt på längderna för att få en skön, stökig känsla.