Tillbaka till Björn Axén

Sponsrat innehåll

Torrschamposkola

Torrschampo är en räddare i nöden för många och en perfekt produkt att använda mellan tvättarna för att hålla håret fräscht längre. Med rätt tekniker och knep kan det göra underverk för ditt hår på bara några minuter. Läs vår guide i torrschampo för att lära dig mer om hur du på bästa sätt kan ge ditt hår nytt liv och volym.

Tre enkla steg för bästa effekt

  • Börja alltid med att skaka flaskan så att pulvret och sprayen blandar sig.
  • Det är bra att spraya kring hårfästet och i benan. Om du vill kan du dela upp håret och spraya i hela hårbotten.
  • Det är lagom att hålla flaskan på cirka 20 centimeters avstånd från håret. Vänta någon minut efter applicering och sedan borstar eller rufsar du igenom håret så att överbliven formula, som inte sugits upp, faller ur.

När ska man använda torrschampo?

Man kan använda torrschampo i förebyggande syfte direkt efter hårtvätt när håret är torrt för att det ska hålla sig fräscht längre. Men man kan också använda torrschampo dagen innan tvätt för att klara en dag till. Allt beroende på hårtyp och behov. Prova dig fram!

BjörnAxen BankHotel Produktbilder20 1000X1000px

Tips från frisör!

Rengör din hårbotten ordentligt mellan användningar av torrschampo. Hur länge du kan gå utan att tvätta håret varierar från person till person, men se till att inte använda dig av denna quick fix alldeles för länge eftersom torrschampon inte tar bort bakterier, avgaser och damm. När du väl tvättar håret är det viktigt att du schamponerar minst två gånger för att effektivt ta bort allt smuts. Vid den första schamponeringen får du endast bort all ytlig smuts och vid den andra rengör du håret på djupet. Ett tips är att fokusera på att massera och rengöra din hårbotten så kommer även resten av håret blir rent. Kom dessutom ihåg att använda ett återfuktande balsam i din hårbotten för att undvika att området kliar och blir irriterat.