Tillbaka till Björn Axén

Sponsrat innehåll

Sju myter och fakta om hårvård

Ett välmående och vackert hår är något som många drömmer om, och det har resulterat i att det finns många myter när det kommer till hårvård och hur du ska ta hand om ditt hår. Med all den information som finns tillgänglig idag är det svårt att urskilja vad som är sant och vad som helt enkelt är en myt. I denna artikel reder vi ut några av de vanligaste myterna när det kommer till hårvård och hur du ska ta hand om ditt hår för att hålla det friskt och välmående.

1. Sulfater är dåliga för ditt hår

SLES (Sodium Laureth Sulfate) är en vanlig tensid, ett ämne som effektivt löser upp fett och smuts i vatten, som används inom både hår- och kroppsvård. SLES är inte farligt för håret, utan det används för att tvätta och rengöra hår och hårbotten. SLES kombineras ofta med andra typer av ytaktiva ämnen för att skapa ett rikt lödder. Men om du fortfarande letar efter sulfatfria alternativ, kan du välja Argan Oil Shampoo.

Myteromharvard Bild-1 1000x1000px

2. Silikoner är dåliga för ditt hår

Det är en gammal missuppfattning att silikoner lägger sig som ett lager på håret som hindrar det från att "andas" och är svårt att tvätta bort. Detta är dock inte sant! Silikoner som används idag kan lätt tvättas bort. De gör håret glänsande, smidigt och lättare att hantera. De spelar en viktig roll i produktens känsla. Med det sagt är det viktigt att nämna att vi inte använder cykliska silikoner som har visat sig ha en negativ inverkan på vår hälsa.