Tillbaka till Björn Axén

Sponsrat innehåll

Hårvårdsrutin

De flesta känner igen sig när de hör ordet hudvårdsrutin, men hur ser din rutin ut för håret? När det kommer till hårvård känner sig många mycket mer osäkra och kanske brottas man med problem som egentligen är ganska lätta att lösa och förebygga. Därför har Björn Axén skapat den här enkla 3-stegs-guiden som garanterat kommer att göra stor skillnad i ditt hårs liv!

Steg 1: Rengöring och återfuktning

Rengör

Tänk på att koncentrera schamponeringen till hårbotten, då blir håret rent per automatik och hårbotten blir ordentligt rengjord. Det måste löddra ordentligt – annars är det inte rent! Tvätta minst två gånger och glöm inte nacken.

Återfukta

Torr hårbotten? Lösningen är lika enkel som genialisk; massera in balsam och inpackningar hela vägen ner i hårbotten. Välj hårvårdsprodukter som innehåller hudvårdande ingredienser. Ibland kan uttorkning av hårbotten leda till ökad talgproduktion, hårbotten överkompenserar helt enkelt. Då är det viktigt att man ändå fortsätter att återfukta vid varje schamponering, så kommer talgproduktionen att minska över tid. Under tiden kan man använda torrschampo för att hålla nere på antal schamponeringar.

Björn Axén Hårvårdsrutin för ett vackrare och mer välmående hår 1

Förebygg

Gör gärna inpackningar ca 2 ggr/månaden i ditt friska hår så att du förebygger slitage och påverkan på håret. Några droppar olja i inpackningen kan få det mest livlösa och torra hår att leva upp och bli vackert glänsande.