Hårvårdsrutin

De flesta känner igen sig när de hör ordet hudvårdsrutin, men hur ser din rutin ut för håret? När det kommer till hårvård känner sig många mycket mer osäkra och kanske brottas man med problem som egentligen är ganska lätta att lösa och förebygga. Därför har Björn Axén skapat den här enkla 3-stegs-guiden som garanterat kommer att göra stor skillnad i ditt hårs liv!

Steg 1: Rengöring och återfuktning

Rengör

Tänk på att koncentrera schamponeringen till hårbotten, då blir håret rent per automatik och hårbotten blir ordentligt rengjord. Det måste löddra ordentligt – annars är det inte rent! Tvätta minst två gånger och glöm inte nacken.

Återfukta

Torr hårbotten? Lösningen är lika enkel som genialisk; massera in balsam och inpackningar hela vägen ner i hårbotten. Välj hårvårdsprodukter som innehåller hudvårdande ingredienser. Ibland kan uttorkning av hårbotten leda till ökad talgproduktion, hårbotten överkompenserar helt enkelt. Då är det viktigt att man ändå fortsätter att återfukta vid varje schamponering, så kommer talgproduktionen att minska över tid. Under tiden kan man använda torrschampo för att hålla nere på antal schamponeringar.

Björn Axén Hårvårdsrutin för ett vackrare och mer välmående hår 1

Förebygg

Gör gärna inpackningar ca 2 ggr/månaden i ditt friska hår så att du förebygger slitage och påverkan på håret. Några droppar olja i inpackningen kan få det mest livlösa och torra hår att leva upp och bli vackert glänsande.

Steg 2: Styling i fuktigt hår

  • Volym eller slätt? Eller mjukt hår med volym i botten? Välj rätt stylingprodukt så att du får en frisyr som håller!
  • Tänk på att bygga upp stylingen som ett hus – grunden först, annars faller hela bygget! Använd till exempel saltvattensspray i hårbotten och mjukgörande på längden.
  • Föna in volymprodukter för att få maximal effekt av dem.
  • Glöm inte att addera värmeskydd när du använder värmeverktyg och även fön. Det är viktigt att skydda håret varje gång det utsätts för värme om du vill förebygga onödigt slitage.

Steg 3: Styling i torrt hår

Om du vill ha mjuk styling med bra stadga; spraya torrschampo i hela det nytvättade håret och vänta någon minut. Skaka ur, borsta eller föna med kalluft. Välj torrschampo efter vilken styrka du vill ha och kanske med en doft. För kraftfull volym och struktur i håret och för att motverka fet känsla - välj Björn Axéns Texture and Volume Dry Spray eller Powerful Volume Mineral Dry Paste. Två produkter med unika formulas som också ger ett riktigt bra underlag för alla typer av stylingar och uppsättningar. För att få lång hållbarhet på din styling behöver du såklart en spray. Björn Axén har sprayer med olika styrkor och effekter. Välj den som passar just dig och ditt hår bäst.

Björn Axén Hårvårdsrutin för ett vackrare och mer välmående hår3