Tillbaka till Björn Axén

Sponsrat innehåll

Hållbarhet

På Björn Axén har man sedan många år aktivt arbetat med hållbarhetsfrågor och sitt miljöavtryck.

Det är bråttom nu!

De närmaste åren innebär en stor utmaning inte bara för Björn Axén, utan för hela hår- och kosmetika-branschen. Det krävs en smart och långsiktig strategi för att navigera in i framtiden.

Hållbar konsumtion behöver inte betyda sämre produkter eller att konsumenter inte kan köpa något alls, det betyder att producenter måste förändra sitt tankesätt helt och hållet, tänka nytt och verkligen sätta BEHOVET i centrum.

"Vi ska inte producera något som ingen vill ha eller behöver och det vi producerar ska vi ta ansvar för, hela vägen. Vi på Björn Axén älskar utmaningar och det här ska bli kul! Låt oss sätta igång genast, tillsammans!"

Björn Axén Hållbarhet

Vad har gjorts hittills?

Björn Axén arbetar för att påverka sortimentet i rätt riktning. Här finns stränga krav och endast de fabriker och leverantörer som kan leva upp till dem får producera produkterna. På Björn Axén inspireras man av FN:s globala mål i sitt hållbarhetsarbete. De synar sina ingredienser extra noga och tillåter inga djurtester. De ser över förpackningar, sortimentet, salongerna och transporter. Hos Björn Axén tar man ansvar för varandra och sin miljöpåverkan.

Att bli lite bättre varje dag

Hållbarhet är en förutsättning för vår resa framåt. Långsiktig lönsamhet uppnås genom ett aktivt hållbarhetsarbete, helt enkelt genom att vilja göra saker lite bättre för framtiden.

Läs mer om hållbarhetsarbetet på Björn Axén på deras hemsida.