Tillbaka till Björn Axén

Sponsrat innehåll

Förbättra din hårhälsa - fem olika faktorer som påverkar ditt hår

Drömmer du om ett starkt och friskt hår? Det är du inte ensam om! Många drömmer om att få till det perfekta hårsvallet och rätt produkter är självklart en viktig del för att främja hårets kvalité, men det är inte hela lösningen. Hårets hälsa påverkas även av en rad andra faktorer, såväl yttre som inre. Vi listar fem olika faktorer som påverkar din hårhälsa och enkla knep på hur du undviker dem.

1.UV-strålar

Precis som huden så mår inte håret bra av att vistas ute i solen utan skydd. Överexponering för solens UV-strålar kan skada hårets yttre skikt och göra det skört och torrt. Därför är det viktigt att alltid använda UV-skydd när du är ute i solen länge. Att skydda håret från solen hjälper även till att bevara färgen och förhindra att det bleks av solen. Vår Heat Styling Protection innehåller UV-skydd som skyddar effektivt från solens strålar. Spraya både i längderna och hårbotten för bästa skydd. Förutom UV-skydd så kan du även täcka håret med en hatt eller scarf.

Harhalsa Bild-2 1000x1000px

2. Friktion av borstar och hårsnoddar

Håret är skört och att hårstrån bryts av kan drabba vem som helst, oavsett hårkvalitet eller hårtyp. Det är särskilt vanligt att folk som bleker eller färgar håret upplever någon form av håravfall där hårstråna bryts eller går av. Se därför till att vara snäll och varsam mot ditt hår när du kan. Borsta till exempel bara håret när det är blött med en borste avsedd för just det, till exempel vår Wet Hair Brush. Börja alltid borsta håret i topparna, och arbeta sedan ut från roten. Det kan också slita på håret att använda tofsar eftersom hårstråna spänns och kan brytas av om man har tofs på samma ställe. Om du alltid sätter upp håret i samma frisyr så är ett enkelt knep att växla mellan en hög och låg hästsvans eller prova på olika typer av flätor för att skapa variation. Välj också snoddar som är skonsamma mot håret, till exempel i siden.