Tillbaka till Björn Axén

Sponsrat innehåll

Tips på hur du blir av med frissigt hår

Det är många som har problem med torrt hår, oavsett hårtyp. Har du ett torrt hår leder det även många gånger till att håret blir frissigt eftersom hårstråets yttre skyddshölje (kutikula) lyfter sig för att göra det möjligt för fukt att ta sig in i strået. Läs om hur du kan få frissfritt hår på nolltid!

Orsaken till att håret saknar fukt kan bero på många olika saker, till exempel hårtyp, väderförhållanden och att du överanvänder varma stylingverktyg. Oavsett anledning är det kan du åtgärda problemet med hjälp av rätt hårvårdsprodukter, speciellt med produkter som innehåller vårdande arganolja. Arganolja innehåller essentiella vitaminer och fettsyror, till exempel omega-3, 6 och 9 samt E-vitamin som återfuktar, mjukgör och stärker håret. Ett effektivt sätt att förbättra din hårkvalitet samtidigt som du motverkar friss. Det är viktigt att veta att olika hårtyper behöver olika mängder av arganolja och att tunnare hårstrån inte är i behov av en lika riklig mängd.

Bjornaxen frissfritt

För tunt och normaltjockt hår rekommenderar vi produkter ur vår serie Repair. Produkterna är berikade med ekologisk arganolja samt innehåller mineraler och proteiner från havet som stärker, bygger upp och återfuktar håret. Vår serie Argan Oil passar främst grovt, torrt, skadat och lockigt hår som är i behov av extra fukt och vård. En sulfatfri och skonsam serie berikad med ekologisk arganolja och veganskt keratin som vårdar, stärker och mjukgör både ditt hår och din hårbotten.

  • Tips och råd banner, Till mina recept