Tillbaka till Bisolvon

Sponsrat innehåll

Behandla hosta och förkylning

Osäker på om du har rethosta eller slemhosta?

Hosta beror oftast på en förkylning och det kan ta flera veckor innan hostan går över. Ibland börjar hostan som slemhosta, och går sedan över till en rethosta. Ibland kan hostan vara av båda typerna och ibland vet man inte vilken typ av hosta man har.

Bisolnatural® Complete är en medicinteknisk produkt som lindrar både ret- och slemhosta, och särskilt hosta orsakad av infektioner i de övre luftvägarna. Den verkar lokalt i halsen och skyddar slemhinnan samt bidrar till att underlätta upphostning av slem. Bisolnatural® Complete passar dig som tycker att det är praktiskt att ha en produkt för flera typer av hosta. Den passar även föräldrar med barn som tycker det är svårt att avgöra vilken typ av hosta barnet har. Bisolnatural® Complete kan tas av vuxna och barn från 1 år.

Bisolvon hosta förkylning 1000x1000

Hur behandlar man slemhosta?

Det är viktigt att skilja på om den bakomliggande orsaken till din hosta är slem i luftvägarna eller en rethosta. Slemlösande läkemedel kan tas för att minska mängden slem som fastnar i slemhinnorna och förbättra transporten genom att öka ciliernas (flimmerhårens) aktivitet. Bisolvon (bromhexin) löser upp slem i luftvägarna, gör slemmet mer tunnflytande och därmed lättare att hosta upp. Produkterna finns i olika varianter. Välj den produkt mot slemhosta som passar dig bäst!

Hur behandlar man rethosta?

Rethosta kan behandlas med så kallad hostdämpande behandling. En hostdämpande behandling kan bidra till att minska symtomen av hosta och lugna hostreflexen. Det kan också bryta den onda cirkeln med halsirritation och rethosta. Det finns olika medel för att lindra rethosta, t.ex. produkter som dämpar hostreflexen centralt (i hostcentrum i hjärnan) eller produkter som dämpar hostreflexen lokalt genom att lägga sig som en skyddande och lenande hinna i halsen, som Bisolduo.

Behandla med rätt produkt

Bisolduo® Sugtablett (alun och islandslav), Bisolduo® Spray (ectoin®, läkemalva och honung) och Bisolduo® Sirap (läkemalva och honung) används för att bryta den onda cirkeln med halsbesvär och rethosta genom att lugna den irriterade slemhinnan i mun och svalg. Detta bidrar till att minska symtom på rethosta och att lugna hostreflexen. Samtliga Bisolduo® produkter är medicintekniska produkter. Bisolduo® Sugtablett finns i två smaker; citron/eukalyptus och jordgubb/mint. Bisolduo® Sirap och Bisolduo® Spray har smak av honung.

Hur behandlar man halsont?

Ett enkelt och bekvämt sätt att behandla halsont är att suga på en halstablett - helst med en aktiv substans som har en lokalbedövande effekt. Genom att suga på en halstablett lugnas det irriterade och inflammerade området i halsen. Sugtabletter som innehåller ambroxol lindar smärtan med en effekt som varar i minst 3 timmar. Ambroxol lindrar även rodnaden i halsen vilket är vanligt förekommande vid halsont. Mucoangin® är ett bra alternativ.

  • 1780x320 Desktop Fråga farmaceuten 2
  • Tips och råd banner, Till mina recept