Tillbaka till Basiron® AC

Sponsrat innehåll

Tips till föräldrar

Om du är förälder till en tonåring som kämpar för att få hjälp med akne kan det vara svårt att veta hur man ska stötta dem och att ge råd kan vara ett minfält. Det finns gott om felaktig information i omlopp som bidrar till förvirringen. Här följer fakta så att du kan hjälpa din tonåring att göra rätt val

Ta akne på allvar

Alla vet att utseendet är viktigt för tonåringar. I ett skede av livet där de redan är självmedvetna är detta ytterligare något som de måste kämpa med. Vi har alla varit där. Ju förr man tar reda på hur man kan bli av med akne desto bättre. Att lämna den obehandlad kan leda till allvarlig akne och ärrbildning. Låt dem veta att du står på deras sida och vill hjälpa till att hitta en lösning.

Basiron-Basiderm artikelKronans4

Uppmuntra till att följa en hudvårdsrutin för akne

De flesta tonåringar tycker inte om att föräldrarna talar om för dem vad de ska göra. De kanske tycker att du inte vet vad du pratar om, men om du på ett varsamt sätt kan berätta hur viktigt det är med en daglig rutin så är det en bra början. Håll det enkelt och förklara att tanken är att hjälpa dem att bli av med sin akne och sina pormaskar genom att använda rätt typ av rengöringsprodukter och behandling mot finnar, så kanske de lyssnar. Hjälp till att införa en rutin för rengöring, behandling och återfuktning. Förklara att en bra hudvårdsrutin morgon och kväll som blir en livslång vana, är något som är värt att satsa på. Lämna produkten i badrummet så att de blir påminda när de duschar eller borstar tänderna.

Förklara hur det fungerar

Tonåringar är smarta och att förse dem med korrekt information är nyckeln till framgång. Förklara hur det receptfria läkemedlet Basiron och de kosmetiska produkterna Basiderm fungerar och hur dessa kommer att hjälpa dem att hålla fast vid sina hudvårdsrutiner.

Ha tålamod med aknebehandlingsrutinen

Att bryta den onda aknecirkeln kräver engagemang, men det behöver inte vara en belastning. Om din tonåring lider av akne finns det behandling att få. Det receptfria läkemedlet Basiron och de kosmetiska produkterna Basiderm är en lättanvänd metod i tre steg, som utformats för att underlätta för din tonåring. Från det att man börjar med Basiron, kan det ta 8 till 12 veckor innan man ser resultat. Aknebehandlingar är utformade för att få bort bakterier från huden. Det kan verka som att det blir sämre innan det vänder – vanligtvis inom de första två veckorna. Det är ett tecken på att man är på rätt väg, eftersom den verkliga orsaken till aknen angrips.