Tillbaka till Basiron® AC

Sponsrat innehåll

Myter om akne

Slå hål på myterna om akne

När en vanlig åkomma som akne omgärdas av så många överdrifter och missvisande information, kan det vara svårt att veta vad man ska tro och ta itu med orsakerna till akne. Som experter på akne kan vi hjälpa dig att minska förvirringen och tackla några av de vanligaste myterna om akne och orsaken bakom.

Myt nr 1: Oren hud orsakar akne och man måste rengöra extra mycket

Stackars huden! Låt bli överdriven rengöring. Man måste inte rengöra huden tills den blir torr som fnöske för att bli av med talgöverskottet. Bakterierna som orsakar akne (Cutibacterium acnes eller C. acnes) finns redan på din hud. Dessa bakterier lever av talgöverskottet. En rengöringsrutin två gånger om dagen, med en rengöringsprodukt anpassad för fet och aknebenägen hy, håller talgöverskott och döda hudceller på avstånd.

Basiron-Basiderm artikel Myter om akne

Det är när C. acnes stängs in i porerna som finnarna börjar utvecklas, och det är då man måste slå tillbaka med bensoylperoxid. En enkel trestegslösning är ett säkert kort för aknebenägen hud – rengör med Basiderm Oil Control Foam Wash, behandla med Basiron® AC 5%, Basiron® AC 10% gel, eller Basiron® AC WASH 5% gel och återfukta med Basiderm Daily Moisturizer.