Tillbaka till Avène

Sponsrat innehåll

Anti-age och anti-pollution

En stor del av världens befolkning lever i en förorenad miljö och vi lever alla i en tid där vi ständigt utsätter vår hud för påfrestningar som förorening, stress, UV-ljus och skärmljus. Detta kan med tiden påskynda vårt synliga åldrande. Det är inte svårt att förstå varför anti-pollutionhudvård blivit så populärt, men vad är det egentligen?

Effekter av oxidativ stress

När vi exponeras för yttre stressfaktorer orsakar det en överproduktion av fria radikaler vilket leder till det vi kallar oxidativ stress. Det kan i sin tur leda till cellskador och ålderstecken som fina linjer, ojämna hudton och minskad fasthet. Oxidativ stress kan tyvärr inte undvikas helt men dess effekter kan dämpas.

Hur kan man skydda sin hud?

Vitamin C och E är riktiga antioxidant-hjältar som du kan tillgodogöra dig genom kosten. Exempel på detta är fisk, frön, kiwi, citrus och jordgubbar. Vitaminer gör sig även bra som ingredienser i hudvård.

Avène A-Oxitive

Avènes nya serie A-Oxitive innehåller ett antioxidant-komplex (ProVitamin C+E) som skyddar din hud mot oxidativ stress samt ett förnyande komplex (Retinaldehyde + ProVitamin E) som boostar cellernas aktivitet och bidrar med en detox-effekt. Resultatet är en jämn hud med lyster och föryngrat utseende.

Anti-pollution&Anti-age-767x767