Tillbaka till Avène

Sponsrat innehåll

Ansiktsmask kan orsaka hudproblem

Att bära munskydd är för många en del av vardagen numera. Men många upplever att det går ut över huden. Att bära munskydd eller mask kan innebära stor påfrestning för huden som inte är van vid nötningen och den ökade fukten innanför masken.

Olika typer av hudproblem

Hudproblemen som man drabbas av kan variera från person till person. Det är när hudbarriären skadas det kan uppstå irritation, klåda, rodnad, små sår och skav. Ett annat problem som kan uppstå är att huden drabbas av akneutbrott. Avène har en lösning för alla hudtillstånd. Upptäck rutinerna som hjälper din hud att återgå till sitt normalläge. Här kan du läsa om Avénes hudvårdsrutin som lugnar, skyddar och reparerar.

1. Avène Tolérance Extrême Cleansing Lotion

Återfuktar huden och har en barriäruppbyggande effekt. Bidrar även till att dämpa irritation i huden.

2. Avène Thermal Spring Water

Lugnande, återfuktande thermalvatten som ger en omedelbar och effektiv lindring för irriterad hud.

Ansiktsmask kan orsaka hudproblem 767x767

3. Skin Recovery Cream

En steril dag- och nattcreme som omedelbart reducerar hudirritationer, för alla hudtyper. Gör huden mindre reaktiv och skyddar den från yttre påfrestningar. Svalkande och lugnande exempelvis vid eksem.

4. Cicalfate+ Cream

Lugnande, reparerande och skyddande creme. För irritation i hudens övre lager orsakat av externa faktorer. Krämen används på de speciellt utsatta områdena.