Tillbaka till Avène

Sponsrat innehåll

Så tar du hand om aknebenägen hud

Många lider av aknebenägen hud, ibland kallad oren hud. Det kan vara svårt att veta vad man skall göra om man ofta får finnar och pormaskar. Kom ihåg att det inte hjälper att tvätta överdrivet mycket och torka ut huden – använd istället produkter anpassade för oren hud eller hud som lätt får finnar. Men det finns olika typer av oren hud och vilka produkter du skall välja beror bland annat på om du har en fet eller torr hudtyp. Avène tipsar mer om hur du kan ta hand om din hud!

Fet hy med finnar och pormaskar

Den senaste nyheten Cleanance Comedomed från Avène har en banbrytande, dubbelverkande formula som förebygger utbrott samtidigt som den behandlar befintliga orenheter med hjälp av den helt nya, patenterade, aktiva ingrediensen Comedoclastin – baserad på ett unikt tistelextrakt.

Varför får man finnar?

Processen startar nere i hårsäckarna. Om dessa täpps till med talg och hudrester kan man få finnar och pormaskar. Innan du ser finnar eller pormaskar på huden har processen alltså redan börjat nere i hårsäcken. Cleanance Comedomed behandlar det första steget i akneprocessen som sker nere i hårsäcken. Det innebär att den verkar och förebygger utbrott innan de blir synliga på huden. Cleanance Comedomed behandlar samtidigt synliga orenheter vilket gör att du på sikt får en ren och klar hud där framtida utbrott förebyggs och befintliga orenheter minskar. Det är därför en bra kräm för dig med fet hud som brukar få finnar och pormaskar. För bäst effekt använd tillsammans med valfri rengöring ur Avène Cleanance serien.

Torr, aknebenägen hy eller om du tar aknemedicin

Har du en oren men torr hud eller använder en medicinsk aknebehandling som torkar ut huden kan du med fördel välja en serie som är lugnande och återfuktande, men samtidigt anpassad för en aknebenägen hud. I Cleanance Hydra serien från Avène finns en krämig, tvålfri rengöring som kan användas på både ansikte och kropp samt en fuktgivande, lugnande ansiktskräm som ger dig skön fukt utan att lämna en kladdig känsla.

Förstärk effekten med mist

För att ytterligare förstärka effekten av produkterna kan du spraya en mist med Avènes thermalvatten efter rengöring och innan du applicerar din ansiktskräm. Den kan du även använda över makeup under dagen för en fuktboostande, lugnande effekt.

Avène Så tar du hand om aknebenägen hud