Anastrella

Anastrella 28 är ett kombinerat p-piller som används för att förhindra graviditet. Läkemedlet finns bara på recept.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Anastrella 28?

Anastrella är ett kombinerat p-piller som innehåller två olika kvinnliga könshormoner. Läkemedlet innehåller både östrogen och progestogen och lika mycket av de båda hormonerna i varje tablett. Förpackningen innehåller 3 eller 13 tablettkartor med 28 tabletter vardera. De 21 gula tabletterna innehåller hormoner medan de 7 vita tabletterna är hormonfria.

Vilka biverkningar kan man få av Anastrella?

Biverkningarna kan vara olika från person till person. Några av de vanligaste biverkningarna är viktökning, huvudvärk, humörsvängningar, mellanblödningar och bröstsmärtor. Om du får allvarliga symtom behöver du kontakta din läkare. Som med alla kombinerade p-piller ökas risken för blodpropp.

Anastrella i samband med andra läkemedel

Om du tar andra läkemedel behöver du tala om det för din läkare eller barnmorska då effekten av Anastrella 28 kan påverkas av andra mediciner.

Kan jag ta Anastrella om jag är gravid?

Om du är gravid eller ammar ska du inte ta Anastrella. Prata med din läkare eller en av våra farmaceuter om du har frågor.

Dosering av Anastrella

Som med andra läkemedel är det viktigt att du följer de anvisningar som din läkare eller barnmorska rekommenderat för dig. Ta tabletten vid ungefär samma tid varje dag tillsammans med lite vatten. När du använder Anastrella ska du undvika grapefruktjuice och johannesört då det kan påverka effekten av läkemedlet.

Bilkörning

Anastrella har ingen märkbar påverkan på din bilkörning.

Läs mer om preventivmedel

Läs våra tips och råd om preventivmedel. Här hittar du svar på flera vanliga frågor om preventivmedlet.

Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Anastrella?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept