Amorest 28

Amorest 28 är ett kombinerat lågdoserat p-piller, det används för att förhindra graviditet. Läkemedlet finns bara på recept.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Amorest 28?

Amorest 28 är ett preventivmedel som innehåller två olika kvinnliga könshormoner. Läkemedlet innehåller både norgestimat och etinylestradiol. Varje tablettkarta innehåller 28 tabletter avsedda för 4 behandlingsveckor. De 21 blå tabletterna är till för de första tre veckorna. De 7 ljusgröna tabletterna är avsedda för den fjärde veckan.

Vilka biverkningar kan man få av Amorest 28?

Några av de vanligaste biverkningarna är smärtsam menstruation, huvudvärk, illamående och kräkningar. Risken för blodpropp ökar också, precis som med alla hormonella kombinerade p-piller. Biverkningarna varierar från person till person, vissa får inga biverkningar alls. Kontakta din vårdcentral om du upplever allvarliga symtom.

Amorest 28 i samband med andra läkemedel

Om du tar andra läkemedel behöver du tala om det för din läkare eller barnmorska. Effekten av Amorest 28 kan påverkas av andra mediciner.

Kan jag ta Amorest 28 om jag är gravid?

Om du är gravid eller ammar ska du inte ta Amorest 28. Prata med din läkare eller en av våra farmaceuter om du har frågor.

Dosering av Amorest 28

Som med andra läkemedel är det viktigt att du följer de anvisningar som din läkare eller barnmorska rekommenderat för dig. Ta tabletten vid ungefär samma tid varje dag tillsammans med lite vatten. Om du inte tål vissa sockerarter, bör du kontakta din läkare då Amorest 28 innehåller laktos.

Bilkörning

Amorest 28 har ingen märkbar påverkan på din bilkörning.

Läs mer om preventivmedel

Läs våra tips och råd om preventivmedel. Här hittar du svar på flera vanliga frågor om preventivmedlet.

Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Amorest 28?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept