Tillbaka till Alvedon

Sponsrat innehåll

Lindra ditt barns feber med Alvedon

Barns normala kroppstemperatur varierar mellan 36,5 och 37,5 grader. Kroppstemperaturen stiger under dagens lopp och kan vara upp till 0,5 grader högre på kvällen. Detta gäller dock inte spädbarn, där den nästan är konstant. Ett barn som har en temperatur som är 0,5 grader högre än normalt har feber.

Förhöjd kroppstemperatur behöver inte vara ett sjukdomstecken

Feber är kroppens egna försvar mot virus och bakterier. Feber är i sig inte farligt, men infektionen som orsakar febern kan vara allvarlig. Förhöjd kroppstemperatur behöver inte vara ett sjukdomstecken. Vilda lekar kan få temperaturen att stiga även hos friska barn, därför är det bäst att mäta temperaturen efter en halvtimmes vila.

Olika orsaker till högre temperatur

För varma kläder, vätskebrist eller vistelse i direkt solsken kan också leda till en tillfällig ökning av ditt barns kroppstemperatur. Detta gäller framför allt spädbarn som har sämre temperaturreglering och lätt påverkas av omgivande temperatur.

Lindra ditt barns feber 767x767

Vad kan du göra när ditt barn har feber?

  • Erbjud barnet något att dricka med täta mellanrum
  • För att lindra febern kan du ge ditt barn Alvedon. Läs bipackssedeln noga innan användning
  • Klä inte på barnet för mycket eller för lite, anpassa genom att ta på eller ta av om barnet har frossa eller svettas
  • Titta efter tecken på uttorkning som insjunken fontanell (det mjuka området på babyns huvud), torr mun, insjunkna ögon, avsaknad av tårar och färre blöta blöjor än normalt
  • Ta tempen morgon och kväll, skriv gärna upp resultatet så du kommer ihåg
  • Om barnet orkar, så kan det gärna vara uppe
  • Om barnet får hudutslag eller om du är orolig att ditt barn inte blir bättre kan du kontakta vårdcentralen för att få råd