Tillbaka till ACO

Sponsrat innehåll

Forskningen bakom ACO:s två boost serum

ACO:s två nya serum Glow Booster och Hydrating Booster innehåller de kraftfulla ingredienserna vitamin C och trippel hyaluronsyra som verkar effektivt på huden. Men hur då? Häng med på en djupdykning i molekylernas värld!

Fukt och näring i huvudrollerna

Vitamin C och trippel hyaluronsyra – ord som för tankarna till apelsin och tungvrickande uttalsövningar. Likväl är de båda oerhört potenta ingredienser i hudvårdsprodukter som ger lyster, fukt, jämnar ut hudtonen och tillför näring – bland annat. De är också ingredienser i ACO:s allra senaste produkter, framtagna för att kunna hjälpa huden maximalt. Bakom ligger intensivt arbete i ACO:s laboratorium.

Kraftfull antioxidant

ACO Glow Booster är ett vitamin C-serum som minskar matthet och höjer lystern. Kemin bakom bygger på forskning och resultatet är både spännande och smått genialt: I stället för den form av C-vitaminform som finns i bland annat apelsin och som har flyktig hållbarhet, används här askorbyl glukosid, en väldigt stabil form av vitaminet. När askorbyl glukosid appliceras på huden omvandlas det till aktivt vitamin C.

ACO Två nya serum - forskningen bakom

Hjälper mot hudfläckar

Vitamin C är en kraftfull antioxidant som skyddar huden från fria radikaler, en skadlig typ av molekyler som finns i våra kroppar men också i till exempel avgaser. Fria radikaler kan bland annat skada hudceller. Dessutom har C-vitaminet en uppljusande effekt på hud och hjälper dig som har besvär av pigmentfläckar. Det lilla vitaminet jämnar också ut hudtonen och tillför en hälsosam lyster.

Supersyra med trippeleffekt

Systerserumet ACO Hydrating Booster har en hög koncentration av kraftfulla ingredienser som återfuktar huden och gör den smidig och fyllig. Teknologin bakom bygger på den fuktbindande molekylen hyaluronsyra, som finns naturligt i huden men där kroppens produktion dessvärre avtar med åren. Hyaluronsyra är därför en väldigt populär ingrediens i krämer som motverkar åldrande. Men vi nöjde oss inte med att enbart tillsätta hyaluronsyra utan adderade en cocktail med tre olika varianter av den aktiva fuktboostern – ACO Hydrating Booster ger helt enkelt en trippeleffekt på huden.

Binder fukt och ger spänst

I serumet finns hyaluronsyra med kort molekylkedja, som går ner på djupet i huden och binder fukt upp till 1 000 gånger sin egen vikt. Här finns en hyaluronsyra med ultrakort kedja som går ännu djupare ner i huden och som gör den spänstig, slätar ut fina linjer och rynkor. Bland annat hjälper den till att bilda kollagen, ett protein som stärker fylligheten och elasticiteten i huden. Och sist men inte minst har en hyaluronsyra med lång molekylkedja tillsatts i serumet, för att skapa ett fuktgivande ytskydd som stannar kvar på huden och håller den långsiktigt mjuk och fuktig.