Tillbaka till ACO

Sponsrat innehåll

ACO svarar – hudvård för mogen hud

Med åren förändras huden, därför är bra att anpassa din hudvård efter din ålder. ACO ger dig svaren på de vanligaste frågorna.

Varför ska jag använda hudvård för mogen hud?

För att ge din hud dess bästa förutsättningar. Är du 40 år har du inte samma hud som när du var 20 och är du 60 år har huden garanterat förändrats sen du var 30 – oavsett om du fått rynkor eller inte.

När ska jag börja med hudvård för mogen hud?

Allas hud åldras olika, därför finns det inget direkt svar på frågan. Generellt brukar man säga att huden börjar åldras vid 30, då kollagenproduktionen minskar. Även nivåerna av elastin och hyaluronsyra förändras med åren samt produktionen av sebum och cellförnyelsen. Det gör att huden blir mindre elastisk, tappar spänst och fukt vilket gör huden tunnare och rynkor och fina linjer börjar träda fram. Du behöver inte byta ut hela din hudvårdsrutin bara för att du passerat 30, utan kan addera en eller två produkter i taget. Nyckeln är att jobba förebyggande med din hudvård – det är enklare att fördröja rynkor än att minska dem när de redan är där.

ACO AgeDelay 767x767

Vad händer om jag börjar med hudvård för åldrad hud för tidigt?

Det är inte farligt eller dåligt att börja med hudvårdsprodukter anpassade för mogen hud för tidigt. Det som däremot kan hända är att du inte märker av den fulla effekt som produkten lovar. Tänk också på att en produkt jobbar på flera olika områden. Är du till exempel torr är produkter för mogen hud oftast bra, eftersom de i regel innehåller mycket fukt.

Varför åldras min hud?

Åldrandet av huden sker naturligt. Gener spelar stor roll i hur din hud åldras, men även hur du har tagit hand om din hud genom åren och vad du har utsatt din hud för. Mycket sol och solarium har till exempel negativa effekter på huden, därför är det extra viktigt att skydda mot solens strålar. Även hur noggrann du har varit med skydd mot fria radikaler och hur du har skött din hudvård spelar roll.

Vilka ingredienser ska jag leta efter om jag har mogen hud?

Hyaluronsyra, peptider, niacniamid, vitamin A, C och E har alla positiva effekter på hud som åldras.

Vad ska jag mer tänka på kring min huds åldrande?

Hudvård för åldrad hud, som Age Delay-serien, saktar ner processen. Men det är också viktigt att tänka på att sömn, motion, bra kost och en god levnadsvana har positiv påverkan på huden – och kom ihåg – ett skratt förlänger livet.