Ta kontroll över dina finnar

Motverka finnar och förebygg fet hy med vårdande och återfuktande ansiktsprodukter. Med ACO Spotless får du som har en fetare hud med tendens till finnar en välgörande och mild hudvårdsserie som tar hand om din hud.

Trestegsmetoden

Tålamod, kontinuitet och bra rutiner med rätt produkter är A och O för en renare hud. Med tre enkla steg tar du kontroll över finnarna. Det kan ta upp till 4–6 veckor innan resultat syns. Fortsätt att rengöra och behandla även när en förbättring börjar synas.

1. Rengör

En ansiktstvätt som innehåller salicylsyra är bra då den förebygger finnar och pormaskar samt rengör på djupet, du vill bli av med döda hudceller och talg som samlas. Rengör huden två gånger om dagen, vid överdriven rengöring riskerar huden att torkas ut vilket också kan ge upphov till finnar. Avsluta med en bakteriehämmande och återfuktande toner för att rengöra huden på djupet.

Spotless 767x767

2. Återfukta

Även fet hud behöver fukt. Den feta huden känns oftast oljig och glansig, därför är det bra att använda produkter som mattar ner och absorberar överflödigt fett, men samtidigt ger fukt. En återfuktande gelkräm lugnar huden och täpper inte igen porer. Har du mycket problem med finnar är en mer aktiv gelkräm som innehåller exfolierande salicylsyra att rekommendera.

3. Punktmarkera

Vill du täcka dina finnar under dagen gör du det bäst genom att punktmarkera med ett färgat täckstift som samtidigt verkar uttorkande. Du kan också använda punktmarkering under natten för att effektivt torka ut finnar och minska orenheter.