ACO hjälper dig hitta rätt solskydd

Rikligt med solskydd är viktigt för en solsäker sommar. Med ACOs breda solsortiment kan du hitta produkterna för dina behov, både till kropp och ansikte.

För barnen

Att få barnen att samarbeta innan avfärd till stranden eller parken är sällan en lätt uppgift. ACO Sun Kids Active Spray SPF 50+ är lätt att applicera, absorberas snabbt och kan dessutom appliceras på våt hud. I solsortimentet för barn finns även kräm, roll-on och spray i olika styrkor.

Vägrar barnen ta på solkräm?

  • Kom ihåg att allt solskydd är bättre än inget solskydd
  • Locka barnen med att de själva får rulla på solskydd med nya ACO Sun Kids Active Roll-On SPF 50+.
  • Tänk på att solen är som starkast mellan 11.00 och 15.00
  • Glöm inte att använda täckande kläder vid utelek och UV-kläder vid bad
Hitta rätt solskydd 767x767

För den sportiga

En eftermiddag på padel-banan, en runda i spåret eller en dag på kajaken. Oavsett aktivitet är det viktigt att tänka på att välja ett solskydd som är extra vatten- och svettresistent. Det transparenta och snabbabsorberande solskyddet ACO Sun Transparent Spray SPF 30 ett bra alternativ.

För den skönhetsintresserade

Vid användning av kosmetiska produkter som gör huden känslig för sol, är det extra viktigt med ett bra solskydd för att undvika till exempel pigmentfläckar. ACO Sun Face Fluid SPF 50+ är ett bra solskydd för ansiktet som fungerar utmärkt under makeup, ger en matt finish på huden, motverkar uppkomsten av finnar och inte täpper igen porerna. Matcha med ACO Sun Lips SPF 25 – ett rosaskimrande läppglans som ger läpparna en fin, ljusrosa färg.

För mogen hud

Solskydd är en viktig del i att motverka rynkor och tidigt åldrande. Ha därför i bakhuvudet att ett oförsiktigt solande och för mycket solexponering gör att huden tappar sin spänst och elasticitet. ACO Sun Face Cream Anti Age SPF 30 har ett förhöjt UVA-skydd för att bättre stå emot tidigt åldrande. Produkten innehåller även Q10 och E- och C-vitamin som skyddar mot fria radikaler och hjälper till att förhindra rynkor och pigmenteringar.

Anti-age-solkräm

Solkräme med ett förhöjt UVA-skydd för att bättre stå emot för tidigt åldrande. Innehåller ACOs Triple Moist Complex som ger omedelbar, intensiv och långvarig återfuktning djupt in i huden.

För aknebenägen hud

ACO Sun Face Fluid SPF 50+ är ett solskydd som ger en matt finish på huden, motverkar uppkomsten av finnar och inte täpper igen porerna. Solskyddsfaktorn passar därför fet och aknebenägen hud extra bra.

ACO Face Fluid

Skyddar omedelbart mot solens strålar samtidigt som den förhindrar glansighet och lämnar huden matt. Täpper inte till porerna och innehåller Zink PCA som motverkar uppkomsten av finnar.

För hud med tendens till soleksem

Rodnad, små, röda prickar eller blåsor som kliar mycket kan vara soleksem. Det kan drabba både barn som vuxna. Det är vanligare att soleksem kommer under vår och försommar, eller på vinterresor, när huden inte har vant sig vid solens strålar. ACO Sun Lotion Intolerance SPF 50 är speciellt utvecklad för solkänslig hud med tendens till soleksem. Personer som får soleksem är känsliga mot UVA-strålar och de fria radikaler som bildas när huden exponeras för solen. ACO Sun Lotion Intolerance SPF 50 har därför ett extra högt UVA-skydd och innehåll av antioxidanter som stärker hudens skydd.

Skydd för känslig hud

Solkrämen skyddar och lugnar huden vid irritation orsakad av solen. Innehåller utökat UVA-skydd och är lämplig för personer med solallergi eller soleksem. Kan användas både på kroppen och i ansiktet.

För mycket torr och atopisk hud

En torr och atopisk hud behöver ett solskydd som både skyddar huden mot solens starka strålar, men samtidigt också stärker hudbarriären och gör huden mjuk. ACO Sun Lotion Ato-Protect SPF 50+ är stärker hudbarriären och verkar intensivt återfuktande.

Stärker hudbarriären

Sollotionen skyddar omedelbart mot solens strålar samtidigt som den stärker hudbarriären och gör huden mjuk. Passar för vuxna och barn från 3 år. Lotionen går snabbt in i huden och kan även appliceras på fuktig hud.

För normal hud

Oavsett hudtyp är det viktigt att förse huden med fukt – och det kan du även få genom ditt solskydd för både kropp och ansikte. ACO Sun Face Cream SPF 50+ är en intensivt återfuktande solkräm som skyddar mot UVA- och UVB-strålar. Krämen är snabbabsorberande och kladdar inte.

Mer solvård från ACO