Abelonelle 28

Abelonelle 28 är ett kombinerat p-piller som används för att förhindra graviditet. Läkemedlet finns bara på recept.

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen. Ladda ner appen doktor.se här.

Vad är Abelonelle 28?

Abelonelle 28 är ett preventivmedel som innehåller två olika kvinnliga könshormoner. Läkemedlet innehåller både etinylestradiol och levonorgestrel – ett östrogen och ett gestagen.

Förpackningen innehåller 3 eller 13 tablettkartor med 28 tabletter vardera och på varje tablettkarta ser du veckodagarna markerade. De första 21 tabletterna innehåller hormoner medan den sista raden med 7 tabletter är hormonfria. Abelonelle 28 tillhör de lågdoserade p-pillren på grund av de låga hormonmängderna.

Vilka biverkningar kan man få av Abelonelle 28?

Biverkningarna varierar från person till person. Några av de vanligaste biverkningarna är viktökning, huvudvärk, humörförändringar, nedstämdhet, blödningar och bröstsmärtor. Om du får allvarliga symtom behöver du ta kontakt med din vårdcentral.

Abelonelle 28 i samband med andra läkemedel

Om du tar andra läkemedel behöver du tala om det för din läkare eller barnmorska. Effekten av Abelonelle 28 kan påverkas av andra mediciner.

Kan jag ta Abelonelle 28 om jag är gravid?

Om du är gravid eller ammar ska du inte ta Abelonelle 28. Prata med din läkare eller en av våra farmaceuter om du har frågor.

Dosering av Abelonelle 28

Som med andra läkemedel är det viktigt att du följer de anvisningar som din läkare eller barnmorska rekommenderat för dig. Ta tabletten vid ungefär samma tid varje dag tillsammans med lite vatten. Vanligtvis får du en menstruationsliknande blödning två till tre dagar efter att du tagit den sista hormontabletten. Inget tablettuppehåll skall lämnas mellan tablettkartorna. Detta innebär att du alltid påbörjar en ny tablettkarta samma veckodag och att du kommer att ha din blödning på ungefär samma dagar varje månad.

Bilkörning

Abelonelle 28 har ingen märkbar påverkan på din bilkörning.

Läs mer om preventivmedel

Läs våra tips och råd om preventivmedel. Här hittar du svar på flera vanliga frågor om preventivmedlet.

Läs alltid bipacksedeln innan användning. För mer information se fass.se

Behöver du recept?

Genom att Kronans Apotek samarbetar med Doktor.se får du tillgång till komplett sjukvård direkt i mobilen.

Ladda ner appen Doktor.se härDoktor.se app

Har du recept på Abelonelle 28?

Beställ hem din medicin fraktfritt från oss.

Hämta ut via recept