Hudens sommarapotek

När sommaren kommer och det blir varmare väder blottar vi huden mer än andra årstider när vi går barbenta och umgås mer ute i naturen. Det gör att vissa hudproblem uppkommer lättare hos både barn och vuxna. Det kan till exempel vara fuktig hud, nötning, skav och irritation av insekter, sol och växter. Här tipsar vi dig om vilka produkter från A-Derma som du kan använda under sommarmånaderna för att lindra eller förebygga vanliga hudproblem, så att mer tid kan läggas på att njuta av sommaren.

Intensivt lugnande spray

Upplever du klåda, sveda eller brännande känsla efter till exempel nässelutslag, insektsbett, irriterande bad, sår, solbränna, atopisk dermatit eller psoriasis? A-Derma Cutalgan ger en direkt kylande och lugnande känsla för stark klåda, sveda och brännande känsla i upp till 6 timmar.

Kan användas på hela kroppen

Du kan använda den i ansikte, på kroppen , på skalpen och på det yttre intimområdet. Spraya på det utsatta området på cirka 20 cm avstånd upp till 6 gånger per dag.

Produkt från A-Derma i somrig miljö. Foto.

Uppfriskande spray

Kan användas på spädbarn, barn och vuxna. Intensivt lugnande och uppfriskande spray. Känslig hud kan kännas irriterad, stram, kliande och överhettad vilket försvagar huden ytterligare - sprayen lindrar symtomen.

Hjälpen för all form av vätskande och fuktig hud

Fuktig hud i exempelvis hudveck hos barn och äldre, under byst hos kvinnor eller mellan tårna är vanligt förekommande under varma sommarmånader. Det kan även vara vätskande sår och utslag, vätskande insektsbett, vattkoppor som irriterar huden. Där hjälper A-Derma Cytelium till att verka uttorkande, lugnande, anti-irriterande och kylande. Det är en spray som kan användas av hela familjen från 1 månads ålder.

Uttorkande spray

En uttorkande och klåddämpande spray för röd, fuktig och irriterad hud. Idealisk i hudveck hos småbarn och vid vattkoppor samt andra utslag hos mindre barn och vuxna.

När du vill skydda huden mot irritation

På sommaren upplever många skav mellan lår, skav av tyg mot hud när man sportar, skav av skor eller att atopisk hud blir irriterat av till exempel klorerat, söt- och eller saltvatten. Då rekommenderar vi att förebygga dessa problem med A-Derma Dermalibour+ Barrier Cream som skyddar huden mot vatten, urin, nötning, kyla och kemikalier. Utöver att skydda huden är den även mjukgörande och lugnande.

Skyddande barriärkräm

Skyddar huden från yttre påfrestningar av till exempel kläder, metaller och skor. För alla som riskerar att få en hudirritation på grund av kyla, vatten eller kemikalier. Passar hela familjen - spädbarn, barn och vuxna.