Nikotinplåster

Nikotinplåster hjälper dig att sluta med en dålig vana utan att samtidigt behöva kämpa mot nikotinsuget. Nikotinplåster håller nikotinhalten i blodet på en jämn nivå och stärker din beslutsamhet. Här hittar du dagplåster eller dygnsplåster från kända varumärken som Niquitin, Nicorette eller Nicotinell.

Läs mer

Nikotinläkemedel hjälper dig att bli rökfri

Hos Kronans Apotek hittar du ett brett sortiment av receptfria nikotinläkemedel för att få kontroll på rökningen. Nikotinplåster funkar bra som hjälp om du känner plötsligt röksug. Du som är över 18 år kan enkelt handla online eller på våra apotek runt om i landet. Om du är yngre än 18 år behöver du ett recept för att kunna handla nikotinläkemedel. Kontakta vården för att få hjälp med det.

Använd nikotinplåster så här

  • Se till att huden är ren och torr, helst utan hår. Prata med en läkare först om du har någon hudsjukdom.
  • Fäst plåstret exempelvis på ryggen, bröstkorgen, en överarm eller en höft.
  • Pressa fast med plåstret med handflatan i några sekunder för att få det att fästa ordentligt.
  • Använd olika ställen på huden när du sätter på plåstret, för att undvika att huden blir irriterad.

Nikotinplåster är ett läkemedel

  • Läs bipacksedeln innan användning
  • Prata med en läkare eller barnmorska först om du är gravid eller ammar
  • Prata med en farmaceut hos oss om du tar andra läkemedel, så hjälper vi dig att kontrollera att de är säkra att kombinera.

Slänga nikotinplåster

Kom ihåg att plåstrena är ett läkemedel. Samla alla dina överblivna läkemedel som niktotinplåster i en genomskinlig plastpåse och lämna in till ditt närmaste apotek så att de kan förstöras. Som tack för din miljöinsats ger vi 200 poäng till dig som är klubbmedlem när du lämnar in dina gamla mediciner till ett Kronans Apotek.

Hitta ditt närmaste apotek.

Filtrera produkter

Visar 11 produkter