Hårborttagningskräm

Hårborttagningskräm, även kallat depileringskräm, används för att ta bort oönskat hår från kroppen eller ansiktet utan att behöva använda rakhyvel, vaxning eller andra metoder. Det fungerar genom att bryta ned hårstrået så att det kan torkas av eller torkas bort. Resultatet varar vanligtvis längre än till exempel rakning.

Läs mer

Hur fungerar hårborttagningskräm och hur använder jag det?

  • Applicera krämen på området med oönskat hår och låter den sitta en viss tid enligt instruktionerna på förpackningen. Tiden kan variera beroende på produkten och din hårtyp.
  • Krämen innehåller kemiska ämnen, vanligtvis kalcium- eller kaliumhydroxid, som bryter ned proteiner i håret. Detta gör håret svagt och gör det möjligt att tas bort.
  • Efter den angivna tiden använder du en spatel eller en handduk för att försiktigt torka bort krämen och de lösa håren. Vanligtvis sköljer du sedan området noggrant med vatten.

Skillnader mellan hårborttagningskräm för ansiktet och kroppen

Hårborttagningskrämer för ansiktet är vanligtvis mildare och speciellt formulerade för det känsliga ansiktsområdet. Produkter som är avsedda för kroppen kan vara starkare och kan vara för kraftfulla för ansiktsanvändning. Det är viktigt att använda den rätta produkten för det område du vill behandla. Prova gärna produkten på en liten del av huden före första användningen.

Går alla hårtyper bort med hårborttagningskräm?

Hårborttagningskräm fungerar bäst på korta och mjuka hårstrån. Tjocka eller grova hår kan vara svårare att ta bort.

Filtrera produkter

Visar 13 produkter

Veet Hårborttagningskräm Bikini/Underarm

100 ml

Pris online85 kr

Veet Expert Hårborttagningskräm Alla Hudtyper Ben

Hårborttagningskräm 200 ml

Pris online99 kr

Visar 13 av 13