Helhetshälsa MineralOptimal

Kapslar, 200 st

Pris online297 krI apotek: 339 kr
Snabba leveranser
Finns i webblager.

Kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

För dig som behöver mer mineraler än en kombinerad multivitamineral ger. MineralOptimal hette tidigare Helamin.

-Multimineral som ger dagsintaget av järn, zink, selen och krom

-140 mg magnesium och 128 g kalcium

-Med naturligt mineralkoncentrat som utvinns ur det mineralrika vattnet i Utah Salt Lake innehållande ett 70-tal spårämnen

-Särskilt bra för dig som tränar eller äter låg andel mjölkprodukter, kött/fisk och frön/nötter/gryn

-Svensktillverkad utan onödiga tillsatser

-Vegancertifierad70-tal spårämnen

- Soltorkas två årSpårämnena i MineralOptimal utvinns ur det mineralrika vattnet i Utah Salt Lake. Natriumhalten reduceras och vattnet koncentreras genom soltorkning i två år. Det färdiga koncentratet (OmniMin™) innehåller ett 70-tal spårämnen i naturligt varierande mängder.

Kalcium behövs för att bibehålla normal benstomme och normala tänder. Det bidrar också till matsmältningsenzymernas normala funktion.

Magnesium bidrar till normal energiomsättning och till att minska trötthet och utmattning. Magnesium bidrar också till normal muskelfunktion och till nervsystemets normala funktion.

Mangan bidrar till normalt bildande av bindväv. (Bindväv är stödjande vävnad som finns i exempelvis blodkärl, muskler, senor, brosk och hud.)

Järn bidrar till normal syretransport i kroppen och till att minska trötthet och utmattning.

Järn och Zink bidrar till normal kognitiv funktion (det vill säga hjärnfunktioner som minne, inlärnings- och koncentrationsförmåga).

Zink bidrar till att bibehålla normalt hår, normal hud och normala naglar. Det bidrar också till att bibehålla normal synförmåga och till att immunsystemet fungerar normalt.

Selen bidrar till normal sköldkörtelfunktion. Selen har också betydelse för bildandet av spermier. Det bidrar till normal spermatogenes.Krom bidrar till normal omsättning av makronäringsämnen. (Det betyder att krom har betydelse för hur kroppen omsätter kolhydrater, fetter och proteiner.) Krom bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer.

Spårämnen är grundämnen som förekommer i ytterst små mängder i kosten och som även finns i människokroppen. (Halterna mäts i miljondels gram, mikrogram). Vetenskapen har ännu inte utforskat betydelsen av dem alla. Forskare har till exempel upptäckt att en del spårämnen behövs för optimal tillväxt hos vissa djur men vet ännu inte om de även har betydelse för människan, och i så fall i vilka mängder. Ännu återstår mycket att utforska. Spårämnen med välkända hälsoeffekter för människan är krom och selen.

Dagsdosen av MineralOptimal täcker dagligt referensintag av dessa.

TipsKombinera gärna med VitaminOptimal som innehåller alla vitaminer du behöver. Burkarna räcker lika länge (100 dagar).

Om Helhetshälsa:- Svensk tillverkning i vår egen produktionsanläggning i Östergötland- Ekologiskt certifierad produktion- Utan onödiga tillsatser- Vegetariskt sortiment, över 90% Vegancertifierat

Förvaring: Torrt och oåtkomligt för små barn.

Jämförpris 1,70 kr/ST

Lägsta pris de senaste 30 dagarna: 297 kr

EAN: 07350026473146

Populärt just nu

2B Baby Bamse Hörselskydd

Hörselskydd

Pris online275 kr

Våra egna vardagshjältar